Cultiu de plantes aromàtiques i medicinals
Dates: 10, 17 de juny i 1 de juliol de 2013
Lloc: Finca de Can Poc Oli, l’Escola Agrària de Manresa. Ctra. 1411-b Manresa (Barcelona).
Contingut: La farigola, la menta, la valeriana o l’orenga són algunes de les moltes plantes remeieres, també emprades a la cuina, que ens ofereix la natura en estat silvestre i que podem cultivar als nostres horts i jardins per tenir-les més a mà. Dins del curs es revelaran els secrets per a la seva reproducció i quines són les condicions necessàries per al seu cultiu. També se’n repassaran les seves virtuts, tant a nivell de salut de les plantes com de les persones. El programa preveu algunes visites a diferents vivers de producció de plantes aromàtiques i medicinals per observar en directe diferents nivells d’instal·lacions de caire familiar o professionals.
Programa:
- 1a sessió: Mètodes de multiplicació: per llavor i per esqueix. Substrats, recipients i condicions climàtiques: llum, humitat i temperatura. A càrrec de: Santi Soto, formador especialista en agricultura ecològica i en producció de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals.
- 2a sessió: Visita als vivers de producció de planta aromàtica i medicinal. Riera Villagrasa, Premià de Dalt. CEO del Maresme: Mataró.
- 3a sessió: El cultiu a l’hort i al jardí: necessitats de cultiu i virtuts com a plantes acompanyants d’hortalisses. Visita amb pràctiques al Vergel de la Hadas, a Fogars de la Selva.
- Es proposarà una sortida extra el mes de juliol, per visitar un camp de producció de lavanda en plena floració a Viver i Serrateix.
Organitza: L’Era, Espai de Recursos Agroecològics
Preu: 80 euros si es fa el pagament abans del 3 de juny. Consulteu descomptes per a persones associades, aturades o menors de 25 anys.
Inscripcions: tel. 938787035 , e-mail: neus@associaciolera.org