III Jornada Carmencita de estudios interdisciplinares sobre gastronomía.
Especias: Salud y Sabor
Data: 19 d’octubre 2020, 9:00 h
Lloc: en línia (canal Youtube de la Cátedra Carmencita de Estudios del Sabor Gastronómico)
Contingut: La III Jornada aborda els usos i propietats de les espècies, herbes aromàtiques i condiments. A més de valorar la importància històric-cultural de les espècies o conèixer la realitat que tanca la producció en origen de les espècies, s’analitzarà la seva importància per a la biodiversitat i la sostenibilitat, els seus beneficis per a la salut i la seva aportació culinària.
Programa:
- 9:30-10:15 h. La espècia i la curació en la “matèria mèdica” de la Roma barroca: casos des de l’antiga spezeria de Santa Maria della Scala. A càrrec de: Mª Luisa Vázquez de Ágredos-Pascual. Professora titular de la Universitat de València.
- 10:15-11:00 h. Olor, gust, conservació, digestió: el paper alimentari i medicinal de les espècies i les plantes aromàtiques en l’etnobotànica de les terres de llengua catalana. A càrrec de: Joan Vallès Xirau, Catedràtic de Botànica de la Universitat de Barcelona (amb la col·laboració de Airy Gras, Montse Parada i Teresa Garnatje).
- 11:30-12:15 h. Espècies, una eina nutricional i gastronòmica per la nostra salut. A càrrec de: Gregorio Varela Moreiras.Catedrático de Nutrición y Bromatología de la Universidad San Pablo-CEU en Madrid.
- 12:15-13:00 h. Les espècies a la cuina. A càrrec de: David Ariza Abad, Freeland Cook
- 13:00-13:45 h. Debat
- 13:45-14:00 h. Conclusions i cloenda.
Organitza: Cátedra Carmencita de Estudios del Sabor Gastronómico
Contacte: Centre de Gastronomia del Mediterrani. UA-Dénia GASTERRA. Horari: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h / Telèfon: 965 783 285
E-mail: gasterra@ua.es (indiqueu en l’assumpte Jornada Carmencita)