ESDEVENIMENT: La Trobada del col·lectiu de Remeiers i Remeires posa l’accent en el públic infantil i familiar

cartell

La Trobada d’Hivern dels Remeiers i Remeieres

Data: 18 de febrer 2017

Lloc: Centre Cívic de Sant Narcís, Girona.

Contingut:

Es presentaran les experiències de dues escoles que promouen el coneixement i l’ús de les plantes medicinals

Aquest any, des del col·lectiu de Remeiers i Remeieres volem implicar a les famílies i a les escoles en el que és la nostra principal tasca: recuperar de l’oblit els remeis casolans que feien servir els nostres avis i àvies i que correm el risc de perdre malgrat el valor i la importància que han tingut i que encara tenen en la nostra salut i el nostre benestar.

És per això que la programació d’aquest any inclou, entre altres activitats, les presentacions de dues escoles que, des de fa temps, treballen amb els i les alumnes per tal que coneguin, reconeguin i utilitzin les plantes remeieres. Les escoles que presentaran les seves experiències són l’Eiximenis, de Girona, que des de fa temps implementa el projecte “Hort amb Cor” a través del qual es plantegen reptes als nois i noies de tercer curs per tal de conèixer tot el procés de les plantes, des de la llavor al seu consum. En la presentació participaran també alumnes que faran una demostració dels remeis que han après i oferiran un tastet de sucs saludables.

L’altra experiència que podrem conèixer durant la Trobada és la de l’escola Castellum, de Sant Julià de Ramis, on cultiven un hort en el qual combinen les hortalisses amb les plantes remeieres. Les promotores d’aquesta activitat ens explicaran com ha estat el procés d’identificació dels alumnes amb les plantes i com es promou el seu consum habitual a l’escola oferint tisanes amb les seves plantes en determinats moments del dia.

A més de les experiències en l’àmbit escolar, en aquesta trobada anual també tindrem ocasió d’acostar-nos a les plantes remeieres a partir d’un espai de joc i del col·loqui sobre “Remeis populars com a alternativa als analgèsics”, presentat per Ibèria Soler i Xavier Uriarte.

I no ens podem oblidar de la música com a un dels remeis més potents per a la salut, per això oferim un espai de temps amb música i cançons especialment escollides per a fer-nos sentir, reflexionar i gaudir d’aquesta Trobada plena de descobertes.

programa

Per a més informació, podeu dirigir-vos a Pilar Martínez (telf: 692 212 271) i també podeu visitar el  blog: http://remeiersiremeieres.blogspot.com.es/

(Visited 121 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *