15è Mercat de les espècies _ productes de la terra
Data: 14/06/2025
Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)
Contingut: Aquesta edició està dedicada a les barreges d’espècies aromàtiques, com ara els farcellets, herbes de Provença, Curri i moltes més.
Programa: entre les activitats que destaquem relacionades amb les plantes aromàtiques i medicinals hi ha les següents.
- De les 8:30h a 10h. Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica. Visitem el Jardí i l’Hort de l’Astrid van Ginkel.
- De les 10h a les 12h Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina i Farmaciola. Espècies, herbes i flors”. PATT. Organitzada amb l’Escola Agrària de Tàrrega.
- De les 10h a les 11 h Adaptació del cultiu d’espècies aromàtiques al canvi climàtic i recol·lecció silvestre sostenible. Gemma d’Herbes de l’Alt Pirineu.
- De les 11h a les 13h Taller de destil·lació botànica i d’aiguardent. Al-Nectar
- De les 12h a les 14h Taller HERBOLOGÍA EN LA COCINA. Hierbas y especias que cuidan. Paula Oliva Gurdiel i Alba Lafón Gracia.
- De les 12h a les 14h la Ibèria ens explicarà com fer farcellets i en podreu fer un vosaltres.
- A les 13.30h i a les 14:30h Dinar-Tast: 2 grups de 40 persones. Col·lectiu Eixarcolant.
- De les 15h a les 16h Tast de ratafies a càrrec de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. Joan Pujades, Joan Riera i en Jordi Piera.
- De les 17h a les 19h Alquímia de les espècies: Taller d’elaboracions amb barreges d’espècies (15 minuts cada taller) i degustació.
- Tot el dia: Exposició pels carrers d’Argençola; recull de 15 anys d’exposicions. Espai d’intercanvi de llavors i plantes. Fes el teu curri. Joc i Premi al millor nas.
Organitza: El Trill, Associació Cultural del Terme d’Argençola
(Visited 5 times, 2 visits today)