Un consorci format per investigadors del programa d’Aqüicultura de l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita, del departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l’Institut de Ciències Marines d’Andalusia (CSIC-ICMAN), en col·laboració amb l’empresa de nutrició animal TECNOVIT-FARMFAES , han demostrat experimentalment que és possible reduir la incidència de l’ectoparàsit branquial Sparicotyle chrysophrii en l’orada (Sparus aurata) mitjançant l’ús d’estratègies nutricionals basades en la incorporació d’olis essencials en la dieta.
En aquest context, s’ha realitzat un estudi amb un additiu alimentari microencapsulat a base d’olis essencials d’all, carvacrol i timol (AROTEC-G) per tal d’avaluar el seu efecte protector en brànquies, demostrant ésser una estratègia alimentària eficaç amb propietats antiparasitàries comprovades davant S. chrysophrii, amb potencial per a la seva aplicació en l’aqüicultura.
Els resultats d’aquest estudi han estat obtinguts dins de el projecte JACUMAR ( “Estratègies nutricionals per a la millora en rendiment productiu: ús de pinsos funcionals i dietes en aqüicultura) finançat pel MAPAMA i fons FEMP.
Font: IRTA, 20/10/2020