CURS: produir lavanda en sistemes agroforestals

      No hi ha comentaris a CURS: produir lavanda en sistemes agroforestals

Produire des lavandes/dins sur sols vivants: du couvert végétal à l’agroforesterie

Contingut: La coberta vegetal i els arbres associats als cultius proporcionen una resposta transversal a problemes agronòmics, socials i ambientals. No treballar el sòl, combinat amb les pràctiques de màxima cobertura vegetal, permet un augment de les taxes d’humus i, per tant, de la fertilitat del sòl. Aquesta formació se centra en la creació de sistemes de producció basats en sòls vius, per tal de millorar la seva fertilitat, productivitat i resistència davant els perills climàtics.

Programa:

Pédogénèse, pédofaune et fertilité des sols

Dates: del 15 de desembre 2020 al 15 de gener 2021 (6 hores)

Lloc: En línia (accés les 24 h).

Objectiu: Comprendre el procés d’elaboració d’un sòl, les claus de la seva fertilitat i la importància dels organismes que hi viuen.

Lavande sous couvert végétal

Dates: 14 de gener 2021, 9:00 a les 12:30 i 14:00 a les 17:30 h  (7 hores)

Lloc:CRIEPAM, Route de Volx, 04100 Manosque (Provença, França)

Objectiu: Comprendre les causes i les conseqüències de la desestructuració del sòl. Conèixer les lògiques de pràctiques innovadores que són: reducció del conreu del sòl, control biològic integrat, cobertura vegetal del sòl i agroforestal. Co-dissenyar una ruta tècnica de les lavandes i lavandins en sòls coberts.

A càrrec de: Konrad Schreiber, antic ramader que es va fer agrònom a IAD, cofundador de Ver de terre Production, forma i assessora els agricultors de tota França sobre tècniques agroecològiques

Lavande et Agroforesterie

Data: 15 de gener 2021 (7 hores)

Lloc: CRIEPAM, Route de Volx, 04100 Manosque (Provença, França)

Objectiu: Determinar els principis principals i el lloc dels arbres a l’agrosistema. Comprendre els efectes i les contribucions agronòmiques de la gestió forestal integrada a les plantacions lavandes i lavandins. Comprendre els principals paràmetres a tenir en compte en la reflexió per a la implementació d’un desenvolupament agroforestal a la seva explotació.

A càrrec de: Alain Canet, agrònom i especialista en sistemes agroforestals, director de l’associació Arbre & Paysage 32 i a través d’aquesta lidera la implementació de projectes de desenvolupament a tota França

Adreçat a: tenen prioritat productors de lavandes i lavandins interessats en l’agroecologia, agricultors que volen evolucionar el seu sistema o gestors que volen desenvolupar formes de producció agroecològica.

Inscripcions

Programa

Més informació

 

(Visited 148 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *