NOTICIA: novetats àrea de productes secundaris del bosc

Butlletí Saps que… d’informació de les novetats més destacades pel que fa a activitats, publicacions i projectes, dutes a terme des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya durant el quart trimestre de 2009.

L’Área de Productes Secundaris del Bosc, dedicada a les plantes aromàtiques i medicinals ha realitzat les següents actuacions:

  • El passat dissabte 10 d’abril va començar un curs de plantes medicinals al local social de Freixinet. El curs, organitzat pel CTFC a petició de l’Ajuntament de Riner, consta de 2 sessions teòriques: Les plantes aromàtiques i medicinals al Solsonès i Les plantes aromàtiques i medicinals a casa que van impartir Roser Melero i Mónica Fanlo. Aquestes sessions es complementen amb un taller pràctic d’elaboració cremes i xarops amb plantes aromàtiques i medicinals (contacte: laura.pujantell@ctfc.cat).
  • Edició de la Guia para la producción sostenible de plantas aromàticas y medicinales, elaborada dins del projecte INTRADER des de l’octubre de 2008 fins a l’abril de 2010, de la qual han estat beneficiaris 200 treballadors de Pimes i autònoms del sector forestal, agrícola i mediambiental, d’Aragó, Catalunya, Madrid, Navarra i País Basc. El projecte INTRADER s’ha desenvolupat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya en el marc del Programa Emplea Verde de la Fundación Biodiversidad i ha comptat amb el cofinançament del Fons Social Europeu i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (més informació: eva.more@ctfc.cat).
  • Per Sant Jordi, i dins del marc del Projecte “Experimentació amb plantes medicinals al Principat d’Andorra”, s’ha presentat el llibre Receptes amb plantes aromàtiques i medicinals d’Andorra. El llibre, editat pel propi CTFC, és un recull de receptes tradicionals aportades per la gent i s’ha realitzat com una acció de divulgació del projecte. L’acte, va tenir lloc a la Casa Rull de Sispony, i s’han lliurat els premis als guanyadors del concurs de receptes que han participat en l’elaboració del llibre (contacte: Marisa Luna, pagesos@andorra.ad)

FONT: Saps què núm. 20 – març 2010

(Visited 51 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *