TALLER: opcions de tintat amb plantes

      No hi ha comentaris a TALLER: opcions de tintat amb plantes

L’estudi tèxtil La Macarulla de Solsona, proposa les següents activitats:

TALLER: Herbari de Pagès

Data: 21 de setembre 2019, 9:30-14:00

Lloc: La Caseta dels Xiprers Freixinet (Solsonès, Lleida)

Contingut: Taller d’enquadernació creativa i estampació botànica en paper, a càrrec de DOLÇA LLIBRETA i LA MACARULLA. Es farà un recorregut a peu ben a prop del lloc on es farà el taller, en el que s’aprendrà a reconèixer algunes de les plantes que t’envolten i a recollir-ne algunes parts sense fer-les malbé i respectant l’entorn. Amb fulles i fruits, i ja un cop al taller, cadascú crearà i dissenyarà el seu propi herbari, seleccionant i estampant les espècies vegetals que més li hagin agradat, pintant amb tinta vegetal, plegant fulls, cosint i finalment, muntant un quadernet de butxaca únic i molt personal.

Preu: 50€ (menors de 16 anys 10€). El preu inclou tots els materials i un pica-pica a mig matí.

Més informació

CURS: Tintat natural artesanal – CFGM Fabricació i ennobliment de productes tèxtils

Dates: del 27 de setembre al 25 d’octubre 2019 (15 hores lectives), 18:00-21:00 h

Lloc: Institut Guillem Catà, Manresa (Bages, Barcelona)

Contingut: En cada sessió es tractarà una temàtica diferent: identificació de plantes silvestres tintorials, recol·lecció sostenible i estampació directa en cotó i seda; mordentat artesanal mineral i vegetal; tintat artesanal amb plantes silvestres, amb extractes vegetals i amb matèries tintòries històriques; tintat amb índigo natural en tina biològica; post-mordentat i creació d’un mostrari en llana personalitzat. Al llarg de les diferents sessions s’aplicarem diferents combinacions de mordents, matèries tintòries i temps de tinció que ens permetran obtenir un mostrari de fins a 96 tonalitats diferents en llana.

Preu: 52€ per persona, materials tèxtils inclosos.

Més informació

TALLER: Herbari de ciutat

Data: 5 d’octubre 2019, 9:30-14:00 h

LlocDolça Llibreta 60 Carrer de Narcís Giralt,  Sabadell (Vallès Occidental, Barcelona).

Contingut: Seguirem un recorregut a peu ben a prop del lloc on farem taller, en el que aprendràs a reconèixer algunes de les plantes i arbres que t’envolten i a recollir-ne algunes parts sense fer-les malbé i respectant l’entorn. Amb fulles i fruits, i ja un cop al taller, cadascú crearà i dissenyarà el seu propi herbari, seleccionant i estampant les espècies vegetals que més li hagin agradat, pintant amb tinta vegetal, plegant fulls, cosint i finalment, muntant un quadernet de butxaca únic i molt personal.

Preu: 50€ (menors de 16 anys 10€). El preu inclou tots els materials i un pica-pica a mig matí.

Més informació

Altres activitats

(Visited 171 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *