Un productor d’Almenar (Segrià, Lleida), Joan Solé, ha estat l’impulsor del projecte Espirulina-Bio, la primera planta lleidatana dedicada al cultu d’espirulina fresca.
L’espirulina és cianobacteri o micro-alga, catalogada de superaliment, i que s’utilitza en dietes per perdre pes i per combatre la malnutrició.
En 60 dies la granja experimental ha produït 40 kg d’espirulina fresca que s’ha venut a un preu de 210 €/kg, i es preueu una producció anual de 200 kg amb tan sols 200 m2 de superfície productiva.
D’altra banda, durant la primera quinzena del mes d’octubre es realitzaran dos cursos de formació organitzats per l’Associació Xarxa Espirulina per formar persones que vulgin dedicar-se professionalment al cultiu d’aquesta micro-alga.
Curs de cultiu d’espirulina per a professionals a Lleida 2019
Dates: 11 al 13 d’octubre
Lloc: Espirulina-Bio, Almenar (Lleida)
Contingut: propietats, introducció al cultiu, aspectes legals i comercials.
FONT: Territoris.cat