Les plantes aromàtiques, medicinals i condimentàries
Data: 4 i 18 de juny 2016
Lloc: Torruella de Montgrí (Baix Empordà)
Contingut: L’etnobotànica (etno, estudi de les persones, i botànica, estudi de les plantes) és l’estudi de les relacions entre les plantes i les persones,
incloent les seves aplicacions i usos tradicionals, per a d’aquesta forma
determinar el seu valor cultural o científic.
Resulta particularment interessant observar les estretes relacions existents entre les plantes que es poden trobar en un espai natural
protegit i l’activitat humana ancestral fins i tot en llocs que actualment poden resultar inhòspits.
S’han programat dues sortides de camp dins l’àmbit del Parc Natural del
Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter per a conèixer les plantes de l’entorn
que han estat emprades com a condiments alimentaris i per a l’elaboració de beuratges com la ratafia.
Programa:
Sortida etnobotànica; el gust de les plantes.
- Dissabte 4 de juny de 2016, 10.00 h.
- Sr. Evarist March (Naturwalks).
- Durada: 4h aprox.
- Lloc de trobada: aparcament de la plaça del Lledoner (Torroella de
Montgrí)
Sortida de coneixement de les plantes que s’utilitzen per fer ratafia i taller d’elaboració
- Dissabte 18 de juny de 2016, 10.00 h
- Sra. Sandra Saura.
- Durada: 4h aprox.
- Lloc de trobada: : Mas Ramades (L’Estartit)
- Material necessari: Un recipient de vidre de coll ample amb 1 o 2
litres d’anís dolç i un cistell