El cultiu del safrà als secans interiors de Catalunya
Data: 9 de novembre 2018
Lloc. les Borges Blanques (Les Garrigues, Lleida).
Contingut: Les Garrigues ha estat històricament una zona de cultiu de safrà. Fa uns anys es va crear la Cooperativa Safrà de les Garrigues per respondre a la inquietud d’un conjunt de productors interessats en reprendre el cultiu. Constatat l’interès del sector productor, el DARP ha encomanat a l’IRTA la realització d’un camp d’assaig demostratiu que tracta diferents aspectes del cultiu del safrà. En aquesta jornada s’exposaran les característiques d’aquesta parcel·la experimental, ubicada a l’Escola Agrària de les Borges Blanques, així com els primers resultats obtinguts, i es tractaran diferents aspectes sobre el maneig del cultiu i l’increment de la qualitat de la producció.
Programa:
-
10:00 h. El safrà. Aspectes clau del cultiu. A càrrec de: Sra. Ana María Sánchez Gómez, Centrode Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón.
-
.11:00 h.Experimentació en safrà DARP.-IRTA. Objectius i primers resultats. A càrrec de: Sr. Antoni López Querol, IRTA Lleida.
- 12:15 h.La producció de safrà a Aragó:valorització de la qualitat. A càrrec de: Sra. Ana María Sánchez Gómez,Centrode Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón.
- 13:15 h.Visita a la parcel·la experimental de safrà.A càrrec de: Sr. Josep Anton Betbesé Lucas, IRTA Lleida.