10è Mercat de les espècies d’Argençola.
Jornada tècnica PATT
Ratafia. Paisatge i cultura. Les herbes, elaboració i maridatges a la cuina
Data: 13 de juny 2020, 9:50 – 12:45 h
Lloc: en línia
Contingut: La jornada en línia s’inicia amb l’explicació sobre la ratafia en visió comercial, tots els requisits tècnics, el procés i la maquinària necessària. La segona part tractarà sobre les aplicacions a la cuina i amb que marida. Es presentarà un menú amb plats que contenen diferents grups botànics la suma de tots els plats serà la ratafia. Finalment s’explicarà el recorregut realitzat per una empresa de vermuts i licors artesanals que aportarà coneixement sobre la recerca de begudes alcohòliques innovadores basades en les receptes antigues i s’endinsarà en la importància de les plantes aromàtiques, en els destil·lats de la regió, l’ús de botes de xerès, la ratafia de magnòlies, o com han reinventat la recepta d’un vermut per així servir-lo calent.
Programa:
- La Ratafia, de la matèria primera a l’embotella’t final. Definició, reglamentació, producció, …
Sr. Pep Escudero, enginyer agrònom en indústries agroalimentàries. - La cuina de la ratafia. Sra. Carme Picas, cap de cuina i co-propietària del Restaurant El
Ginjoler. - La innovació de les receptes antigues Sr. Pau Matias-Guiu Marti, enginyer químic i doctor en disseny de begudes alcohòliques. Priorat B&D Lab.
- Torn obert de preguntes.
Organitza: DARP, Ajuntament d’Argençola, El Trill, Fitomon.
Pingback: FIRA: Mercat de les espècies des de la xarxa – InfoPAM