ARTICLE: informe del sector de les aromes i matèries primeres

D’acord amb ALIMARKET el sector de les aromes i matèries primeres a Espanya continua el seu avanç. Així, el 2014 es van facturar més de 3.300 M €, el que representa un creixement del 3% respecte l’any anterior, període en el que també va incrementar un 3% els seus ingressos.

Les deu primeres empreses continuen aglutinant el 68% del negoci que es factura a l’Estat espanyol, i entre aquestes es troben les barcelonines Quimidroga, que lidera el rànking, amb unes vendes que freguen els 600 M €, Indukern (a les portes dels 450 M €), Kao Corporation (275 M €) i la sevillana Brenntag Química (amb una mica més de 250  M €).

Durant l’any passat, destaca l’evolució d’algunes companyies com ara la importadora i exportadora d’olis naturals i derivats Interfat, que va experimentar un creixement del 34 %, o de les empreses Carbonnel (27%), Eurofragrance (20%), Iberchem (19%) o Esencias Moles (18%). Aquestes notables progressions es deuen fonamentalment al creixement que estan experimentant moltes empreses a l’exterior. Per exemple, Interfat ha entrat a nous mercats, com els dels Estats Units, Suïssa i Rússia, mentre que Carbonnel continua la seva aposta pels països emergents (àrab, nigerià, asiàtic i indi).

En el capítol de les inversions, la murciana Destilerías Muñoz Gálvez prepara la construcció de la seva nova planta a Librilla; Iberchem ha pressupostat uns 15 M € a millores tecnològiques i productives; i Esencias Moles destinarà prop de 1 M € per posar en marxa noves instal·lacions productives. Altres companyies que ja estan executant les seves inversions són Sensient Fragrances (uns 2,7 M €), Eurofragrance (uns 2 M € per la posa en marxa d’un centre creatiu a Dubai) o Aemedsa (que va modernitzar les seves instal·lacions amb una inversions d’1 M €).

Un altre punt destacable aquest darrer any són les compres i adquisicions que s’han produït en el sector. Així, la companyia Azelis ha passat a mans del fons d’inversió britànic Apax Partners; la catalan Lucta va adquirir la productora d’Estats Units d’aromes i fragàncies Flavor & Fragance Specialties; i el grup alemany Brenntag ha comprat la companyia murciana Químicas Meroño, un distribuïdor de productes químics per indústria.

Finalment cal destacar que l’incert panorama econòmic dels darrers anys i les moderades prediccions pels pròxims, ha motivat un canvi d’estratègia comercial de mostres companyies, basades en polítiques conservadores de control de costos i racionalització dels processos, i en el desenvolupament expansiu a l’exterior, tal i com s’ha comentat.

Autora: Mariví Monje

Font: El sector de materias primas creció un 3% en 2014, ALIMARKET non food (31 de juliol 2015).

(Visited 80 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *