A l’apartat de Gourmet’s de El Periódico (Gente Corriente), el 15 de maig del 2016 es va publicar una entrevista al botànic Evarist March, col·laborador del Celler de Can Roca amb la seva recerca de re-utilitzar la flora silvestre del nostra abast.
Fa unes quantes reflexions molt interessants sobre l’ús actual de les plantes silvestres a la cuina:
“Els joves chefs saben esferificar però no saben llegir el paissatge com feien els pagesos, pescadors i ramaders”.
“Hem perdut l’habilitat per percebre els detalls. Vivim en un món d’asèpsia…La gent reconeix un munt de marques de cotxe…però no cinc fulles al costa d’un arbre”.
“Quan cultivem plantes, els facilitem la vida. No estan acostumades a adaptar-se i a moure l’energia, com és el cas de les plantes silvestres. A Catalunya hi ha unes 3.900 espècies, de les que són comestibles el 10%.”
“Sempre hem menjat per estar sans. Però oblidem que els aliments eren les medicines originals…”
“La majoria que s’ha emprat al llarg de la història són plantes que viuen al costat de casa i que durant segles, per assaig i error, hem incorporat a la cuina”