ESDEVENIMENT: per fi la jornada gastronòmica d’Eixarcolant

      No hi ha comentaris a ESDEVENIMENT: per fi la jornada gastronòmica d’Eixarcolant

5a Jornada gastronòmica de les Plantes Oblidades

Data: 3 d’octubre 2020

Lloc: Igualada (Anoia, Barcelona)

Contingut: Eixarcolant ja té tot preparat per la propera jornada gastronòmica,  amb total seguretat sanitària i amb el rigor, qualitat i bon ambient. La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada de forma totalment voluntària, i és possible gràcies a la implicació de tots els socis i sòcies de l’entitat i de més de 150 voluntaris i voluntàries. Es tracta d’un esdeveniment únic amb més de 130 activitats repartides en 17 blocs diferents, que són dutes a terme per 200 ponents nacionals i internacionals.

Sense desmerèixer totes les activitats sobre plantes silvestres comestibles, destaquem algunes de les activitats relacionades amb les plantes aromàtiques i medicinals:

XERRADES

  • Dades etnobotàniques dels Països Catalans: metanàlisi. Airy Gras (ponent), Teresa Garnatje, Montse Parada i Joan Vallès
  • Incensum in monasterium, l’inici de l’ús d’encens. Laura Castellet, Historiadora Medievalista i Divulgadora de la Història
  • Formació sobre etnobotànica aplicada: una necessitat per al futur. Astrid van Ginkel – Fitomón;
    Marc Talavera – Col·lectiu Eixarcolant
  • Presentació del llibre “Les ortigues: remeis, cuina, usos i tradició”. Elisenda Carballido i
    Montserrat Enrich

TALLERS

  • Elaboració d’oleats amb plantes medicinals. Òria Vertedor (9€, 20 pax)
  • Fem encens com en un monestir medieval. Laura Castellet – Historiadora Medievalista i Divulgadora de la Història (6,00 €, 12 pax)
  • La farmaciola de la Iaia Maria. Maria Urgell (5,00 €, 20 pax)
  • Encensos naturals amb plantes silvestres: els sahumeris. Samanta Cid. (5,00 €, 12 pax)
  • Aprenguem a utilitzar i identificar el safrà. Antoni Rius i Ariadna Goberna – Safrà Colomí
  • Del receptari al sobretaula: tast guiat de licors casolans maridat amb plantes aromàtiques. Ernest Morell – Cooperativa La Sobirana.
  • Elaboració i usos del xarop d’avet. Michel Baylocq Lagrimus

PASSEJADES ETNOBOTÀNIQUES

  • Guillem Moreu i Natacha Filipi – Els Corremarges. 6,00 €, 30 pax
  • Joan Vallès, Airy Gras, i Teresa Garnatje – Universitat de Barcelona i Institut Botànic de Barcelona. 6,00 €, 30 pax
  • Astrid van Ginkel. Fitomón. 6,00 €, 30 pax
  • Marc Talavera Col·lectiu Eixarcolant. 6,00 €, 30 pax

Organització: La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, una entitat sense ànim de lucre que fomenta la recuperació (i adaptació a la realitat actual) dels usos corresponents a espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, com a eina per afavorir un model agroalimentari més sostenible, saludable i just, que proporcioni aliments de qualitat a l’abast de tothom, i que afavoreixi el desenvolupament sostenible de l’entorn rural.

Programa

Inscripcions

 

(Visited 108 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *