FIRA: Festa de la ratafia a Santa Coloma de Farners

      No hi ha comentaris a FIRA: Festa de la ratafia a Santa Coloma de Farners

37a Festa de la Ratafia

Dates: Del 8 a l’11 de novembre 2018

Lloc: Santa Coloma de Farners (La Selva, Girona).

Activitats destacades:

8 de novembre 2018

  • 19:00 h. Inauguració de l’exposició “Francisca: una dona enamorada del bosc”. L’exposició reivindica la figura de la ratafiaire, bosquerola, eixarcoladora i recol·lectora d’herbes Francisca Pastells, referent que va inspirar els iniciadors de la Festa de la Ratafia.Tot seguit, taula rodona “Saviesa popular i Festa de la Ratafia, de la Francisca Pastells a en Xavier Masó”, a càrrec d’amics i coneguts seus. Per acabar, brindis de ratafia en memòria d’ells.

10 de novembre 2018

  • 9:30 h. L’Evarist March (Naturalwalks i El Celler de Can Roca) ens convida a descobrir la riquesa botànica de l’entorn del parc de Sant Salvador amb una caminada molt pedagògica. En acabar, juntament amb el sommelier Carles Aymerich (millor sommelier d’Espanya 2009), tindrà lloc un maridatge de plantes i flors amb ratafia. Preu 5 € (caminada i tast posterior), cal fer inscripció prèvia a www.ratafia.cat. Aforament limitat a 25 persones.
  • 11:00 h. Maridatge de flors amb ratafia, a càrrec d’en Carles Aymerich. Una mirada singular i original que combina, al paladar, el paisatge vegetal i la història a través de la ratafia.Ens transportaran al territori a través de les aromes i sensacions en boca. Preu 5 € (tast caminada anterior), cal fer inscripció prèvia a www.ratafia.cat. Aforament limitat a 25 persones.
  • 12:30 h. Xerrada “Els secrets de la ratafia, preguntes i respostes”, a càrrec de Josep Escudero, enginyer agrònom i expert en ratafia i altres licor, professor de l’Escola de Viticultura d’Espiells (Penedès). Quines són les bases indispensables per elaborar una ratafia com cal? Activitat gratuïta; cal fer inscripció prèvia a www.ratafia.cat. Aforament limitat a 25 persones.
  • 16:00 h. Xerrada “Farmaciola d’hivern”, a càrrec de Judith Ramírez, del projecte “Les Remeieres” de l’Associació Etnobotànica Rusticana. Entre molts remeis casolans per a aquest hivern, també s’explicarà el secret de com fer la popular “pomada Panchu”. Activitat gratuïta; cal fer inscripció prèvia a www.ratafia.cat. Aforament limitat a 25 persones.

11 de novembre 2018

  • 12:30 h. Tast de productes alimentaris “Recordant la ratafiaire Francisca”, per Eixarcolant. Degustació de diferents preparats alimentaris inspirats en la figura i les receptes de la Francisca Pastells, eixarcoladora i ratafiaire cabdal, a càrrec del col·lectiu Eixarcolant (Igualada). Preu: 2 €, aforament limitat a 25 persones; cal inscripció prèvia a www.ratafia.cat.
  • 16:00 h. Taller d’espècies de la ratafia, a càrrec de Carme Bosch, de l’Escola de les Flors de Cassà de la Selva. Descobrirem tots els secrets dels ingredients més aromàtics i desconeguts de la ratafia catalana i tastarem infusions de les principals espècies: canyella, clau, cardamom, nou moscada i vainilla. Preu: 2 €, aforament limitat a 25 persones; cal inscripció prèvia a www.ratafia.cat.

I molt més: Mercat de productes artesans, presentacions de novetats de ratafia, concurs de la ratafia, activitats relacionades amb l’aiguardent, mostra de productes gastronòmics, activitas per infants, rutes, etc.

Més informació

Inscripcions

(Visited 196 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *