FIRA: les herbes tornen a Vilanova de Sau en la seva 27a edició

XXVII Fira d’herbes remeieres

Data: 3 de juny 2018

Lloc: Vilanova de Sau (Osona, Barcelona)

Contingut: La fira és realitza anualment al municipi, on hi ha parades d’herbes remeieres i productes artesans, a més d’un programa d’activitats paral·leles: una ruta botànica, conferències, tallers, concurs de truites casolanes, concurs de rams de flors boscanes, entre d’altres propostes.

La fira confirma la consolidació d’un projecte de recuperació de l’activitat comercial en torn a les plantes medicinals i les seves aplicacions en la salut, la cosmètica, la gastronomia o la jardineria; consolidació per què en els últims anys estem assistint a un canvi en les tendències i els gustos, i per què no dir la moda, de consumir plantes aromàtiques i medicinals pel simple fet de gaudir d’una agradable sensació, i no únicament per tractar aquest o aquell problema, tot i que és en aquest camp on actualment s’estan fent més descobriments i on s’estan trobant més aplicacions (fitoteràpia, aromateràpia, desenvolupament de fàrmacs, tractament de malalties complexes…). Ara podem trobar “disseny” en el desenvolupament de tisanes i infusions que es poden prendre a qualsevol hora del dia, i que combinen plantes de procedències diverses, amb tocs d’exoticitat i sofisticació (infusions de fruites de bosc, de xocolata i espècies, d’aloe vera…), però també podem gaudir de les plantes de sempre, actualitzades i millorades (camamilles, tes, rooibos…), tal i com afirma l’Herbolari de Sau.

Programa: activitats destacades

  • 8:30 h. Plantes aromàtiques i medicinals de la Vall de Sau. Guiada per botànics de Naturalwalks.
  • 10:00 h. Obertura de la XXVII Fira d’Herbes Remeieres.
  • 11:00 h. Conferència: antibiótics naturals, una antiga alternativa d’interès creixent. A càrrec de la Universitat de Barcelona.
  • I més activitas: concursos de rams, exposicions de fotografies de flors i plantes, animacions

Més informació

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *