INFORME: tendències en sabors el 2016

      No hi ha comentaris a INFORME: tendències en sabors el 2016

McCormick & Company Incorporated, líder mundial en sabors, i ‘Ducros’, han publicat els continguts del seu informe “Tendencias en Sabores 2016 McCormick y Ducros” on identifiquen les sis tendències gastronòmiques que marcaran l’agenda culinària el 2016 i anys següents, on destaquen ingredients i receptes fins ara poc explorades del sud-est asiàtic, i com la contínua evolució de la recerca de sabors i aliments picants.

Les següents tendències han estat identificades per un equip internacional de chefs i experts en sabors de McCormick:

  1. Picant i àcid. El picant troba un encertat contrast amb els sabors àcids per a portar l’experiència culinària a un altre nivell. Destaquen els chiles peruans, com el rocoto, l’ají groc i l’ají panca, combinats amb llima; i la salsa sambal elaborada amb bitxo, vinagre d’arròs i all.
  2. Àsia Tropical. La cuina dinàmica i els sabors particulars de Malàisia i Filipines criden l’atenció dels paladars més agosarats que cerquen sabors nous i atrevits, amb receptes com les broquetes filipines amanides amb salsa de soja, llimona, all, sucre, pebre i salsa de plàtan; o el “curry rendang”, una mescla d’espècies lleugerament picants originària de Malàisia elaborada amb bitxo, herba llimona, all, gingebre, tamarinde, celiandre i cúrcuma.
  3. Mescles que sumen. Herbes i espècies aromàtiques que aporten versatilitat diària als aliments saludables, com ara el té verd matcha, amb un sabor lleugerament amargant equilibrat per cítrics i gingebre; les llavors de chia, combinades amb cítrics, bitxo i all; la cúrcuma, barrejada amb cacau, canyella i nou moscada, amb possibilitats dolces; o les llavors de lli, que milloren els plats saborosos quan es combinen amb herbes mediterrànies.
  4. Un extra de proteïnes. Els llegums adquireixen un nou nivell gastronòmic si es barregen amb certs ingredients. Alguns exemples són el guandú, també conegut com “toor dhal”, que quan està pelat es combinen amb comí i coco; fesols vermells, també anomenats “borlotti”, que es poden amanir amb sàlvia i vi Albariño; o les llenties negres Beluga, amb un sorprenent acompanyament de préssec i mostassa.
  5. Sabors ancestrals. Es el cas de les herbes de sempre, per redescobrir la farigola, l’herbabona, el julivert, l’espígol i el romaní; l’amarant, un antic gra dels asteques amb aroma de nous i terra; o el mezcal, un licor mexicà elaborat a partir d’atzavara.
  6. Xarrups d’inspiració culinària. Tres tècniques culinàries clàssiques que proporcionen nous sabors i inspiració per crear les begudes més modernes, com són el marinat, que combina fruites i espècies per obtenir resultats estimulants; el torrat, que aporta riquesa amb un sabor molt particular; i el caramel·litzat, amb notes de sucre caramel·litzat que aporta intensitat.

FONT: Alimarket Alimentación, 10/02/2016

(Visited 81 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *