“Botànica a la cuina, una tradició o una moda” Les espècies, i les herbes i flors silvestres
Data: 7 de juny, 9:00-13:30
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament, Argençola (Anoia, Barcelona)
Contingut: Posar en valor totes aquelles espècies desaprofitades que estan al nostre abast proper. Conèixer la natura que ens envolta i posar nom a les herbes que xafem. La interacció amb la natura dona peu a l’aprofitament. Recuperar l’aprofitament d’herbes silvestres. Volem gustos nous i saludables i els tenim molt a prop. Les espècies no són nomes canyella, nou moscada i clau, també ho son el romaní, farigola, llorer, marduix, hisop, o l’all rosa. Recol·lectar de forma sostenible i segura. Com fer-les servir, quins preparats es poden fer i amb quins altres ingredients combinen.
Programa:
- 9:00h. Presentació de la Jornada
- 9:15-10:45 h. Gastrobotànica, plantes silvestres a la cuina. Tradició o negoci de vanguàrdia? A càrrec de: Evarist March, Etnobotànic, Director de Naturalwalks, col·laborador del Celler de Can Roca.
- 10:45-11:00h Pausa
- 11:15-12h. Quines Espècies es troben a Catalunya i on es distribueixen. Identificació, Recol·lecció i Aprofitament de flors, fruits i herbes silvestres comestibles. A càrrec de: Astrid van Ginkel, assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes, responsable de www.fitomon.com
- 12-12:45h. Gastronomia Salvatge i Cuina Silvestre: Com utilitzar i Preparar les herbes per incorporar-les a la dieta i a la cuina casolana. A càrrec de: Montserrat Enrich de www.gastronomiasalvatge.com .
- 12:45-13:30h Valor emocional i ecoturístic del paisatge comestible que ens envolta: coneixement, oportunitats pel territori i riscos. A càrrec de: Marc E. Casabosch, escriptor, comunicador. Autor del llibre Deliciosa Natura, un món d’aventures comestibles per descobrir flors, herbes i fruits silvestres, i molts altres.
- 13:30h. Cloenda i Degustació de plats elaborats amb espècies, flors, fruits i/o herbes silvestres de temporada que portin els participants.
Adreçat a: professionals del sector gastronòmic, Mestres d’Escoles de Cuina, xefs de Restauració, interessats, així com, generar un espai per al intercanvi entre productors, indústries, associacions de consumidors, restauració, escoles de cuina, i altres possibles interessats.
Preu: Gratuïta, màx. 60 places.
Inscripcions: a El Trill, associacioeltrill@gmail.com