Jornada tècnica PATT
Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors
Data: 8 de juny 2019
Lloc: 9è Mercat de les espècies, Argençola (Anoia, Barcelona)
Contingut: En aquesta jornada tècnica es parlarà de la menta i els poniols de Catalunya. El principal component actiu i aromàtic són els olis essencials. Però cal que abans de res, ens situem entre la varietat de plantes distribuïdes i cu ltivades en el territori català, que s’anomenen popularment menta o poniol. Per aquest motiu, s’iniciarà la jo rnada aprofundint en les característiques botàniques i els hàbitats on les podem trobar.
Programa:
- Mentes i poniols a Catalunya, visió botànica i hàbitat. Presentació del Grup Local de Flora Catalana de l’Altiplà de la Segarra.
- Mentes i poniols de Catalunya. Etnobotànica alimentària i curativa. A càrrec de: Dra. Teresa Garnatje, CSIC – Institut Botànic de Barcelona.
- Menta. Aplicacions terapèutiques i evidència científica. A càrrec de: Ester Risco, professora associada de la Facultat de Farmàcia de la UB i d’IQS de Recerca i Desenvolupament de producte a nivell industrial.
(Visited 162 times, 1 visits today)
Pingback: FIRA: El mercat de les espècies del 2019 anirà sobre la menta – InfoPAM