NOTÍCIA: es presenta la 4a edicó de l’esdeveniment gastronòmic amb plantes silvestres Eixacolant

4a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 13 d’abril a Igualada.

La ciutat d’ Igualada gaudirà un any més de esdeveniment de referència al sud d’Europa per descobrir com utilitzar les plantes silvestres.

El dimecres 13 de febrer es va presentar a la capital de l’Anoia el programa d’actes de la jornada en la qual les plantes anomenades popularment “males herbes” i també les varietats tradicionals en desús en seran les protagonistes.

La Jornada, que tindrà lloc el dissabte 13 d’abril, està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, entitat sense ànim de lucre que treballa fent divulgació, investigació i desenvolupament de projectes amb aquestes espècies. Aquest esdeveniment ofereix als visitants l’oportunitat de descobrir de forma vivencial els usos d’un gran nombre de plantes silvestres i de varietats que si bé són desconegudes per la majoria, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari. Alhora, la Jornada posarà de manifest com mitjançant la recuperació d’aquestes és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals.

Durant la presentació feta pel Col·lectiu, els ponents van remarcar que l’edició d’aquest any mostrarà un increment tant de la qualitat com del nombre de les activitats que s’hi duran a terme. “Aquest any gaudirem d’un programa de luxe, amb cuiners de renom i amb experts vinguts de països com Grècia, el Regne Unit o el Marroc” assegura un dels membres d’Eixarcolant.

Aquest any la jornada gaudeix d’un magnífic programa d’activitats que consta de quatre tipus de tasts silvestres (Galetes, Envinagrats, Xocolates i patés vegetals) amb dues sessions de tast per cadascun, d’un cicle de vuit xerrades tècniques i divulgatives, de setze tallers i sis tallers familiars, de nou xerrades i projeccions, d’una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb més de 50 expositors que oferiran també degustacions dels seus productes, de dues sortides etnobotàniques, d’un espai on persones de diferents professions i cultures ens transmetran en directe els seus coneixements etnobotànics i de cuina, d’un dinar silvestre, d’actuacions musicals, de les píndoles etnobotàniques, d’exposicions diverses, de set activitats/tallers pensades específicament pels més menuts. Es tracta d’un programa concebut per tal que visitats de tots els perfils puguin torbar en la Jornada activitats que els permetin gaudir d’un dissabte diferent amb els amics, la família o en parella.

Les activitats es desenvoluparan al llarg de tot el dia a l’Espai Cívic Centre, al Casal del Passeig, i a les places i carrers adjacents. Moltes de les activitats són de participació lliure, si bé algunes requereixen inscripció prèvia. Tota la informació i el programa detallat d’aquesta Jornada està disponible a la pàgina web www.eixarcolant.cat, on es poden realitzar les inscripcions per aquelles activitats que ho requereixin. Alhora, hi ha un perfil obert a les xarxes socials amb el nom d’Eixarcolant.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *