El dissabte 28 de setembre, en el marc de la 9ª Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzades pel col·lectiu Eixarcolant a Igualada, es va celebrar el primer concurs per a trobar la millor infusió catalana. Aquest esdeveniment, únic en el seu gènere, va ser impulsat per tres productors d’infusions que les elaboren amb plantes pròpies dels països catalans: Emporarom, Sambucus i Aromik, amb l’objectiu de posar en valor la riquesa i la qualitat de les infusions artesanals catalanes.
El jurat, format per quatre professionals del sector, va ser clau per a valorar la qualitat i originalitat de les infusions presentades. Entre els membres es trobaven una somelier de tes, una experta i investigadora de les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM), un tastador professional de ratafia i un pioner a valorar les plantes pròpies de Catalunya per a elaborar infusions. Tots ells van coincidir en la dificultat per a determinar el guanyador, a causa del nivell altíssim de les propostes.
Després d’una ajustada deliberació, el jurat va proclamar com a guanyadora la infusió presentada per Tes de Marina. Tal com van expressar els membres del jurat: “Hem valorat especialment l’originalitat d’aquesta infusió, amb reminiscències mediterrànies i un equilibri organolèptic excel·lent entre la camamilla de Maó (espernallac) i l’oliva, que li confereixen una experiència sensorial única.”
Aquesta primera edició del concurs pretén marcar un abans i un després en el reconeixement del sector de les infusions artesanals a Catalunya, amb la mirada posada en continuar promovent el consum de productes locals i sostenibles, i reforçant la connexió entre els diferents actors dels sector.
Contacte per a més informació: lamillorinfusiocatalana@gmail.com