NOTÍCIA: Primera edició del concurs per trobar la millor infusió catalana

El dissabte 28 de setembre, en el marc de la 9ª Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzades pel col·lectiu Eixarcolant a Igualada, es va celebrar el primer concurs per a trobar la millor infusió catalana. Aquest esdeveniment, únic en el seu gènere, va ser impulsat per tres productors d’infusions que les elaboren amb plantes pròpies dels països catalans: Emporarom, Sambucus i Aromik, amb l’objectiu de posar en valor la riquesa i la qualitat de les infusions artesanals catalanes.

El jurat, format per quatre professionals del sector, va ser clau per a valorar la qualitat i originalitat de les infusions presentades. Entre els membres es trobaven una somelier de tes, una experta i investigadora de les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM), un tastador professional de ratafia i un pioner a valorar les plantes pròpies de Catalunya per a elaborar infusions. Tots ells van coincidir en la dificultat per a determinar el guanyador, a causa del nivell altíssim de les propostes.

Després d’una ajustada deliberació, el jurat va proclamar com a guanyadora la infusió presentada per Tes de Marina. Tal com van expressar els membres del jurat: “Hem valorat especialment l’originalitat d’aquesta infusió, amb reminiscències mediterrànies i un equilibri organolèptic excel·lent entre la camamilla de Maó (espernallac) i l’oliva, que li confereixen una experiència sensorial única.”

Aquesta primera edició del concurs pretén marcar un abans i un després en el reconeixement del sector de les infusions artesanals a Catalunya, amb la mirada posada en continuar promovent el consum de productes locals i sostenibles, i reforçant la connexió entre els diferents actors dels sector.

Contacte per a més informació: lamillorinfusiocatalana@gmail.com

(Visited 106 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *