VISITA: jornada de camp per conèixer la col·lecció d’aromàtiques del CTFC

Visita al camp demostratiu de plantes aromàtiques i medicinals del CTFC

Jornada de Camp PATT

Data: 28 de juny 2024, de les 10:00 a les 12:30 h

Lloc: Pàrking del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Ctra. Sant Llorenç de Morunys, km 2 25280 Solsona (Solsonès, Lleida)

Contingut:

En el marc del projecte PECT BIOMARKETS (2022-2023) el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) va crear un camp amb una col·lecció de les espècies aromàtico-medicinals amb major potencial comercial del Solsonès: Artemisia absinthium, Origanum vulgare, Salvia romarinus, Thymus vulgaris, Satureja montana, Salvia officinalis, Hyssopus officinalis, Lavandula angustifolia, Lavandula latifolia.

Durant 2 anys es van fer prospeccions de poblacions silvestres i es van obtenir i analitzar olis essencials per tenir el seu perfil químic. Es van triar les poblacions silvestres amb un interès químic més interessant i es van plantar al camp demostratiu, junt amb una col·lec-ció de varietats comercials seleccionades per al seu cultiu professional i habitualment comercialitzades en el sector de la indústria perfumera, cosmètica, medicinal i alimentària.

Les tècniques del Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del CTFC explicaran sobre el terreny les diferències de qualitat entre les poblacions silvestres i les varietats de cultiu, i el perquè conèixer el “quimiotip” és molt important a l’hora de seleccionar el material vegetal abans de començar un cultiu o per tenir consciència que no totes les poblacions silvestres tenen les mateixes propietats.

Contacte: Eva Moré, eva.more@ctfc.cat

Inscripcions a través de RuralCat

Més informació

(Visited 142 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *