FORMACIÓ EN PRODUCCIÓ ECOLÒGICA DE PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS
Inclou un curs introductori (11a edició) i un curs avançat (nou).
Producción ecológica de plantas aromáticas y medicinales
Dates: 24 de juny al 19 d’agost 2019
Lloc: curs online
Contingut: El curs està dividit en 9 temes i dura 65 h, en un període de 8 setmanes.
- Importància de la producció ecològica de PAM
- Reproducció i el·lecció de varietats de les principals espècies.
- Selecció de la parcel·la, treballs de preparació del sòl i plantació.
- Fertilitizació i cultiu de les PAM.
- Prevenció i control de plagues i malalties de PAM en ecològic.
- Recol·lecció silvestre, collita, transport i assecat.
- Elaboració de PAM en ecològic i comercialització.
- Aspectes legals de la producció ecològica de PAM.
- Usos de les PAM ecològiques.
Producción ecológica avanzada de plantas aromáticas y medicinales
Dates: del 9 de setembre al 28 d’octubre 2019
Lloc: curs online
Contingut: El curs està dividit en 9 temes i la seva duració està planificada per a 50 hores, en un període de 7 setmanes.
- Introducció al cutiu de PAM i marc legal per a la producció, elaboració i venda de productes ecològics.
- Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de llavors: anís, anet, coriandre.
- Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de les seves flors o summitat florida: camamilla, calèndula, orenga, llúpol, hipèric.
- Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de les seves arrels, rizomes i tubercles: valeriana, regalèssia, equinàcia.
- Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de la planta sencera: menta, tarongina, estèvia.
- Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de fulles: romaní, farigola, sàlvia, marialluïsa, alfàbrega, donzell.
- Recol·lecció silvestre de plantes aromàtiques i medicinals: romaní, farigoles, gavarrera, ortiga, ginebró, regalèssia.
- Mecanització i transformació de les PAM.
- Sectors que utilitzen PAM i normes sanitàries.
Metodologia: els materials dels cursos estan elaborats per experts i tècnics vinculats al SEAE, amb la col·laboració de professionals del ram (Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, UPV, Herbes del Molí, El Jarpil, Justicia alimentaria, José Luis Porcuna) i de l’equip tècnic que facilita el procés de formació. Es disposa de les següents eines.
- textos de les temàtiques principals, secundàries i de consulta amb referències bibliogràfiques i enllaços d’interès.
- Exercicis d’autoavaluació.
- Fòrum amb professors autors dels documents
- Tutories online
Preu: 140 € un curs I 224 € els dos cursos (amb descomptes per gent a l’atur i socis SEAE).
Organitza: Sociedad Española de Agricultura Ecológica / Agroecología – SEAE
Contacte: jlmoreno@agroecologia.net, tel. 961267122