CURSOS: producció ecològica de plantes aromàtiques i medicinals

FORMACIÓ EN PRODUCCIÓ ECOLÒGICA DE PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS

Inclou un curs introductori (11a edició) i un curs avançat (nou).

Producción ecológica de plantas aromáticas y medicinales

Dates: 24 de juny al 19 d’agost 2019

Lloc: curs online

ContingutEl curs està dividit en 9 temes i dura 65 h, en un període de 8 setmanes.

  1. Importància de la producció ecològica de PAM
  2. Reproducció i el·lecció de varietats de les principals espècies.
  3. Selecció de la parcel·la, treballs de preparació del sòl i plantació.
  4. Fertilitizació i cultiu de les PAM.
  5. Prevenció i control de plagues i malalties de PAM en ecològic.
  6. Recol·lecció silvestre, collita, transport i assecat.
  7. Elaboració de PAM en ecològic i comercialització.
  8. Aspectes legals de la producció ecològica de PAM.
  9. Usos de les PAM ecològiques.

 

Producción ecológica avanzada de plantas aromáticas y medicinales

Dates: del 9 de setembre al 28 d’octubre 2019

Lloc: curs online

ContingutEl curs està dividit en 9 temes i la seva duració està planificada per a 50 hores, en un període de 7 setmanes.

  1. Introducció al cutiu de PAM i marc legal per a la producció, elaboració i venda de productes ecològics.
  2. Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de llavors: anís, anet, coriandre.
  3. Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de les seves flors o summitat florida: camamilla, calèndula, orenga, llúpol, hipèric.
  4. Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de les seves arrels, rizomes i tubercles: valeriana, regalèssia, equinàcia.
  5. Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de la planta sencera: menta, tarongina, estèvia.
  6. Cultiu d’aromàtiques i medicinals per a l’aprofitament de fulles: romaní, farigola, sàlvia, marialluïsa, alfàbrega, donzell.
  7. Recol·lecció silvestre de plantes aromàtiques i medicinals: romaní, farigoles, gavarrera, ortiga, ginebró, regalèssia.
  8. Mecanització i transformació de les PAM.
  9. Sectors que utilitzen PAM i normes sanitàries.

Metodologia:  els materials dels cursos estan elaborats per experts i tècnics vinculats al SEAE, amb la col·laboració de professionals del ram (Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, UPV, Herbes del Molí, El Jarpil, Justicia alimentaria, José Luis Porcuna) i de l’equip tècnic que facilita el procés de formació. Es disposa de les següents eines.

  • textos de les temàtiques principals, secundàries i de consulta amb referències bibliogràfiques i enllaços d’interès.
  • Exercicis d’autoavaluació.
  • Fòrum amb professors autors dels documents
  • Tutories online

Preu: 140  € un curs I 224 € els dos cursos (amb descomptes per gent a l’atur i socis SEAE).

Organitza: Sociedad Española de Agricultura Ecológica / Agroecología – SEAE

Contacte: jlmoreno@agroecologia.net, tel. 961267122

Inscripcions

Més informació

 

 

 

(Visited 208 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *