Hierbas silvestres gastronòmicas
Dates: 2 de març 2015, 10:00 – 17:30 h
Lloc: Basque Culinary Center (BCC), Paseo Juan Avelino Barriola, 101 – 20009 Donostia-San Sebastián (Gipuzkoa)
Contingut: S’aprendran les característiques d’algunes plantes silvestres que es troben a cada estació, així com la seva utilització a la cuina, una tendència en molts restaurants d’avantguarda del moment.
A càrrec de: Evarist Marc, botànic de Naturalwalks, que treballa entre altres amb el Celler de Can Roca, i d’un cuiner del Basque Culinary Center.
Programa:
- Introducció a les herbes silvestres: Perquè s’empren herbes silvestres?, sostenibilitat, tendència gastronòmica.
- Perfil botànic: famílies d’herbes, tipus.
- Característiques organolèptiques: mostres d’herbes a l’aula, valor nutricional, perfil de sabors, cata vertical.
- Usos: usos per parts de cada herba, usos domèstics, usos moderns.
- Preparacions: tècniques associades, preparació de plats moderns, degustació.
En funció de la climatologia es farà un sortida pels voltants per a recol·lectar les plantes silvestres.
Adreçat a: professionals de totes les àrees de la restauració.
Preu: 160 €. Menjar inclòs.