ASSOCIACIÓ: el CEDDEM va fer la seva assemblea general l’1 de desembre 2016

CEDDEM réunion 1 dec 2016

El Centre d’Etude et de Développement Durable Euroméditerranéen  (CEDDEM) és un projecte que va començar a finals de l’any 2088. L’objectiu va ser crear una eina de suport al desenvolupament sostenible de les plantes mediterrànies i a la seva valorització en els àmbits de la perfumeria, cosmètica, alimentació, medicina, però també en matèria de paisatge, cultura i turisme, fomentant la interacció amb associacions existents en els països mediterranis.

Presentació del CEDDEM en castellà

A la reunió de l’1 de desembre 2016 hi van assistir 41 persones de 10 països diferents.

Durant el matí va tenir lloc l’assemblea general de l’associació per tal d’escollir el nou Consell d’Administració i una nova junta.

El CEDDEM compta oficialment amb 15 adhesions. El Consell d’Administració va ser escollit amb 10 representant amb 4 col·legis: productors, institucions, empreses, científics.

Aquests es van reunir per elegir la junta, escollida per unanimitat:

  • President : Laurent Depieds (France)
  • Vicepresident : Mohamed Neffati (Tunisie)
  • Vicepresident : Alain Aubanel (France)
  • Tresorer : Clara Lourenço (Portugal)
  • Secretaria : Rudy Usseglio (France)

CEDDEM bureau

A la tarda, van tenir lloc presentacions sobre l’actualitat reglamentària i sobre les produccions de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) als diferents països.

Els temes tractats van ser els següents:

  • Actualitats reglamentàries: els alcaloides pirrolizidínics en les PAM seques, a càrrec de Denis Bellenot de l’Iteipmai,
  • Els residus dels pesticides en les PAM, a càrrec de Bernard Prévault de PPAM de France,
  • L’enquesta sobre la reglamentació de venda directa de PAM, a càrrec d’Alix Courivaud de FranceAgriMer.

CEDDEM presentations

També es van fer presentacions sobre les diferents produccions de la zona euro-mediterrània: Bòsnia Herzegovina per Miro Barbaric, Croàcia per Smiljana Goreta Ban, Marroc per Saadia Zrira, Portugal per Clara Lourenço, Tunísia per Mohamed Neffati, França per Nadine Garcia, Albània per Valter Hoxha ; sector ecològic a Catalunya, Espagne per Eva Moré, Itàlia per Barbara Ruffoni, Grècia per Moschos Polissiou.

Els intercanvis van ser profitosos. Les properes etapes seran la definició dels nous objectius del CEDDEM amb el nou consell d’administració així com l’establiment del mitjans de funcionament.

AQUÍ trobareu el conjunt de les presentacions i els resums, aisí com els contactes dels participatns i algunes fotos al web del CEDDEM.

(Visited 153 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *