Universitat d’Estiu 2015, Campus Universitari d’Igualada
Curs de preparats alimentaris, medicinals i cosmètics amb plantes útils
Dates: 8 i 9 de juliol de 2015, de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 18:00 h, i 10 de juliol de 2015, de 8:00 a 14:00 h (20 h).
Lloc: Igualada (Anoia, Barcelona).
Contingut: Aquest curs té com a màxim objectiu donar a conèixer i recuperar l’ús d’espècies vegetals del nostre entorn per poder ser incorporades a la gastronomia i a la farmaciola, tot redescobrint la botànica d’espècies silvestres autòctones o cultivades, aplicades a l’alimentació, la medicina o la cosmètica, que s’utilitzaven antigament i que ara estan en desús. Per això, s’ha de saber quina part s’empra, com collir-les per tal de conservar-les i la quantitat que ens cal, quan es recol·lecten i quants dies en podrem gaudir, on trobar-les i de quin lloc s’han de collir, quins poden ser els seus usos culinaris, medicinals i cosmètics. També aprendrem com conservar-les i saber-les identicar correctament, evitant equivocacions que suposarien un risc per a la salut, i sobretot, com fer preparats i remeis senzills. El nostre entorn gaudeix d’una riquesa vegetal increïble, i sense gaires complicacions podem afegir personalitat a un plat i omplir-lo de sentit o podem gaudir d’una farmaciola natural.
A càrrec de: Àstrid van Ginkel
Preu: 120 € (més material 30 €).