FIRA: El mercat de les espècies a Argençola

      No hi ha comentaris a FIRA: El mercat de les espècies a Argençola

4rt Mercat de les espècies

Dates:  7 i 8 de juny

Lloc: Argençola (Anoia)

Contingut: enguany el mercat de les espècies està dedicat a la Mostassa. Aquest és un mercat envoltat d’aromes on volem difondre les especies i que s’hi puguin adquirir productes relacionats amb les espècies, en el seu sentit més ampli (herbes aromàtiques i medicinals i condiments).

Activitats destacades:

7/06/2014

  • 9:00-13:30: Jornada tècnica “Botànica a la cuina, una tradició o una moda” Les espècies, i les herbes i flors silvestres.
  • 18:00 h:  Inauguració de l’exposició “Les espècies mediterrànies desaprofitades: la mostassa. Un coneixement i un ús a recuperar”. Lloc: carrers d’Argençola
  • 18:00-19:30 h: Taller sobre els usos i les aplicacions a la cuina de la Mostassa. Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament d’Argençola. Grup màxim: 25 persones. A càrrec de Santos Masegosa, cuiner del Bar El Cortijo de Tarragona.

8/06/2014

  • 9:00 h: Obertura del Mercat de les Espècies.
  • 9:00-11:00 h: Sortida de reconeixement d’herbes remeieres a Contrast. Grup màxim: 40 persones. Es recomana portar llibreta, llapis, càmera fotogràfica, aigua, barret i bon calçat. Lloc: Sortida des de l’Ermita de Contrast (Argençola).A càrrec d‘Astrid van Ginkel, llicenciada en Farmàcia i màsters en Biologia, especialista en plantes aromàtiques i medicinals, directora de la consultoria especialitzada, Fitomon.com
  • 11:00-13:00 h: Recepció de les sals participants al 4t Concurs de Sals Aromatitzades. Lloc: Taula de l’Organització.
  • 11:00 h: Visita guiada per les parades el Mercat. Grup màxim: 20 persones. Sortida: davant de la taula de l’Organització. A càrrec de Francesc Ferrer, encarregat de protocol.
  • 11:00 h: Inici de la destil·lació de la Salvia sclarea.
  • 12:30 h: Xerrada sobre “Les herbes aromàtiques a la cuina: la mostassa”. Lloc: A la Sala Polivalent de l’Ajuntament d’Argençola A càrrec de Jaume Fàbrega, professor d’enogastronomia de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona, consultor gastronòmic i escriptor.

Adjunt trobareu informació sobre:

Jornada Tecnica 7 juny Argençola

Programa 4t Mercat de les Espècies

Concurs sal aromatitzada Mercat de les especies 8 juny 2014

BUTLLETA D’INSCRIPCIÓ 4t MERCAT DE LES ESPÈCIES

 

Organitza: El Trill. Associació cultural del terme d’Argençola

Més informació

(Visited 100 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *