FIRA: El mercat de les espècies d’Argençola parlarà del fonoll

 

11è Mercat de les Espècies

Data: 12 de juny 2021, 8:30 a les 18:00 h

Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)

Contingut:

  • Taula d’intercanvi de llavors individual com una parada més però haurà de ser un intercanvi molt personal.
  • 8:30 h. Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica per la Serra de Cantagalls (Argençola), a càrrec de Els Corremarges, Mercè Cartanyà i Astrid van Ginkel (Fitomon).
  • Seguirà una activitat anomenada “Entra al fenollar” que comptarà amb diferents xerrades i elaboracions, de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, Els Corremarges, Les Champaneles i Fitomon. S’explicarà botànica, cultiu i recol·lecció, propietats medicinals, etnobotàniques i aromateràpia amb fonoll, com fer preparats alimentaris i medicinals: tempura de fulles de fonoll, oli macerat, infusió, tintura, caramels de fonoll i altres dolços llaminers, amanida amb fonoll i salsa grega de fonoll, coca de pastanaga i ceba amb beixamel de fonoll i quiche de fonoll, o Begudes amb fonoll.
  • Al mateix moment en línia es podrà assistir a la Jornada Tècnica PATT: Fonoll. Paisatge i cultura, amb dues xerrades. A les 11 la Marisa Benavente i Pilar Herrera de Les Champaneles, ens parlaran de Nutrients, cuina i remeis populars amb les plantes silvestres, a càrrec de. I de les 12:35 seguirà l’Astrid van Ginkel de Fitomon amb El Fonoll, propietats medicinals, etnobotàniques, alimentàries i aromateràpia. Programa. Inscripcions

  • Com sempre el dinar és un dels elements que complementa la resta d’activitats. Ens cuinaran la Blanca Vela, el Col·lectiu Eixarcolant i l’Amanda Bataller, amb una crema de fonoll; coca de pastanaga i ceba amb beixamel de fonoll, i quiche de fonoll, i finalment de postres arròs amb llet amb fonoll.
  • L’activitat de la tarda que començarà a les 4 ens portarà a l’Alquímia de les espècies. Es farà un Taller d’elaboracions alimentàries amb bulb, fulles, flors i llavors de fonoll que després podrem tastar. Els que heu vingut ja sabeu que tot és deliciós. La Blanca Vela @menjaracalablanca ens ensenyarà a fer romesco amb les fulles tendres, crema de fonoll, crakers salats, galetes, pastissos, i l’Amanda Bataller @amandabataller farà l’arròs amb llet amb fonoll, pesto de fonoll, fonoll rostit i tempura de fulles.

Organització: El Trill

  • Per facilitar l’organització cal fer una inscripció prèvia rigorosa a la sortida, les xerrades, la Jornada Tècnica, el dinar i el taller, ja siguin gratuïts o de pagament.
(Visited 205 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *