FIRA: Festa de la ratafia a Santa Coloma de Farners

      No hi ha comentaris a FIRA: Festa de la ratafia a Santa Coloma de Farners

38a Festa de la ratafia

Dates: 7-10 novembre 2019

Lloc: Santa Coloma de Farners (La Selva, Girona).

Activitats destacades:

9 de novembre 2019

  • Tot el dia. Mercat de productes artesans i de proximitat.
  • 11:00 h. Xerrada-tast “El paisatge català de tardor als licors casolans”. A càrrec de: Astrid van Ginkel, Fitomon. Preu: 3 €.
  • 11:30 h. Sortida de la ruta guiada per l’Univers de la Ratafia, a càrrec de La Sobirana Cooperativa. Passeig per conèixer la relació entre aquest licor i els racons més sorprenents de Santa Coloma, amb tast final de ratafies de la ciutat. Preu 10 €.
  • 17:00 h. XerradaExpliquem la tradició de la ratafia des de la ciència”, a càrrec de Pau Matias-Guiu, doctor en enginyeria química. Activitat gratuïta.

10 de novembre 2019

  • Tot el dia. Mercat de productes artesans i de proximitat.
  • 11:00 h. Xerrada taller olfactiu “Olorem el paisatge de la ratafia”, amb Ernesto Collado (Bravanariz), Com funciona el nostre nas? De què fa olor la nostra ratafia? I el nostre paisatge?. Preu: 3 euros.
  • 12:30 h. Conferència “Herbes remeieres i licoreres”, amb el Dr. Martí Boada, professor i investigador del Departament de Geografia i de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB.
  • 17:00 h. Presentació del treball de recerca de batxillerat sobre la ratafia del colomenc Pau Riera.Ens parlarà de l’estudi sobre l’experimentació amb diverses variables en l’elaboració de la ratafia per comprovar la seva eficàcia en el resultat final: temps maceració, quantitat dels ingredients, oxigen, tipus de recipient, importància dels canvisde llum i temperatura…
  • 18:00 h. El gran alambí, transformació de les herbes dels Petits Confrares en l’essència de la Confraria JoveTot seguit, adjudicació d’herbes als nous Petits Confrares. En Nou Verda lliurarà els saquets d’herbes i el diari a cada Petit Confrare nou. Per acabar, en Salvador i la Farners posaran a dormir en Nou Verda fins a l’any vinent.

Inscripcions (Places limitades)

Més informació

(Visited 195 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *