JORNADA: cultiu d'arnica i altres plantes medicinals al Pirineu

arnica andorra 3

Cultiu d’àrnica i altres plantes medicinals

Data: 7 de juliol 2014, 9:00 – 14:30 h

Lloc: Boí (Alta Ribagorça, Lleida).

Contingut: La Jornada va dirigida a totes aquelles persones aficionades o interessades a les plantes medicinals o la seva producció i comercialització.

La primera part de la jornada consistirà en una introducció a les plantes aromàtiques i medicinals, a la demanda de mercat i comercialització, la recol·lecció silvestre versus cultiu, legislació, l’estat de conservació i protecció, experiències de cultiu i recol·lecció a altres països, entre d’altres.

Per finalitzar es visitarà una explotació, a Taüll, d’Àrnica (Arnica montana) i es podran veure altres espècies com la Edelweiss, o també dita popularment com la flor de neu (Leontopodium alpinum), i Rhodiola rosea.

Programa:

  • 09:00 h. Inscripcions i lliurament de la documentació.
  • 09:45 h. Presentació de la Jornada. A càrrec de: Sra. Maria Merced Aniz Montes, directora-conservadora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  • 10:00 h. Plantes medicinals del Pirineu: és possible el seu aprofitament econòmic?. A càrrec de: Sra. Eva Moré, Àrea de Productes Forestals no Fusters, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
  • 11:00 h. Pausa
  • 11:15 h. Opcions productives d’un recurs escàs: Arnica montana. Sra. Roser Melero, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
  • 12:15 h. Experiència d’una explotació i comercialització de l’àrnica de muntanya. A càrrec de: Sra. Anna Sirvent Delage, TaüllOrgànics.
  • 13:15 h Visita d’una explotació d’àrnica i perspectives de producció d’Edelweiss i Rhodiola rosea. A càrrec de: Sra. Anna Sirvent Delage, TaüllOrgànics.
    14:30 h Cloenda de la Jornada.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de:
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
(Tel.: 973 69 61 89 – A/e: pnaigüestortes@gencat.cat ; persona de contacte: Yolanda Quilez).

Més informació

(Visited 221 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *