JORNADA: plantes silvestres oblidades

      No hi ha comentaris a JORNADA: plantes silvestres oblidades

Jornada gastronomica plantes oblidades

1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Data: 12 de març 2016

Lloc: Espai Cívic Centre, C/ Trinitat nº 12, Igualada (Anoia, Barcelona).

Contingut: La jornada convertirà la ciutat d’Igualada en la capital catalana dels usos tradicionals de la vegetació, ja que és un esdeveniment pioner.

A la Jornada es vol donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació, transmesos de generació en generació durant segles i que ara estan en greu perill de desaparició. Es vol fer demostrant que aquests coneixements, degudament adaptats al context actual, són els fonaments a partir dels quals innovar i transformar el model agroalimentari actual.  En el coneixement tradicional s’hi poden trobar les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals.

La Jornada es desenvoluparà a l’Espai Cívic Centre, tant a l’interior de l’edifici com a la zona exterior, i reunirà els principals referents a nivell català en matèria de plantes silvestres comestibles. Hi haurà la possibilitat única de tastar diferents productes elaborats amb espècies silvestres (infusions, amanides, cuina silvestre, condiments i begudes); de participar en xerrades i tallers per descobrir quines característiques tenen aquestes plantes i què podem fer amb elles; d’assistir a trobades i taules rodones per parlar sobre el passat present i futur dels usos tradicionals de la vegetació i intercanviar experiències; de degustar un dinar elaborat amb plantes silvestres com a ingredients principals; i de passejar per la fira de productes silvestres on descobríeu i podreu comprar productes alimentaris fets amb aquestes espècies a Catalunya.

Organitza: Universitat de Barcelona, Col·lectiu Eixarcolant

Inscripcions i informació: Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web www.eixarcolant.cat. En aquest portal també es pot consultar el programa d’activitats de la jornada. Totes les activitats (llevat del dinar) són gratuïtes, però per participar dels tasts i del dinar cal inscripció prèvia a través de la web. També hi ha un perfil obert a les xarxes socials amb el nom d’Eixarcolant.

CARTELL Jornada gastronomica plantes oblidades

PROGRAMA Jornada gastronomica plantes oblidades

 

(Visited 124 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *