JORNADA: recuperació de llavors d’herbes i altres plantes.

Jornada tècnica de la PATT

Saviesa i experiències de les llavors tradicionals

Data: 4 de març de 2018

Lloc: Sala polivalent de l’Ajuntament d’Argençola (Anoia, Barcelona).

Contingut: En el marc de la 7a Matinal d’Intercanvi de llavors de la Catalunya Interior, espai on els amants, aficionats i professionals del món de l’agricultura intercanvien experiències i coneixements, a més de retornar al cicle de cultiu, llavors de varietats que tenen el perill de quedar en l’oblit, tindrà lloc aquesta jornada que pretén aportar saviesa i experiències al voltant de les llavors ancestrals.

Programa:

 • 9:00 h Inscripcions i lliurament de la documentació
 • 9:15 h Presentació de la Jornada, a càrrec de: Àstrid van Ginkel, Fitomon.
 • 9:30 h Banc de Llavors del Vallès Oriental, presentació, origen d’aquest projecte i activitats que es duen a terme. A càrrec de: Carme Garrido, tècnica de desenvolupament local i responsable de la dinamització del sector agroalimentari del Consell Comarcal del Vallès Oriental..
 • 11:00 h Pausa
 • 11:30 h Recuperació de varietats d’herba remeiera i culinària de Sant Llorenç del Munt i Obac. Prospecció etnobotànica, valoració agronòmica i comercial de granes ecològiques i locals. A càrrec de: Lisette Vall, Llavors a grapats.
 • 13:00 h Cloenda de la jornada.

Més informació

7a matinal d’intercanvi de llavors de la catalunya interior

Contingut: Les llavors que any rere any són l’element aglutinador de la jornada prenen un punt més de protagonisme des de l’edició passada, on a part d’estar exposades per què cada un dels participants es pugui endur les que li puguin interessar mentre deixa les seves pròpies, es fa una tasca de caracterització d’aquestes llavors. L’objectiu d’aquest segon pas és que totes i cadascuna de les persones que participen en la matinal, en aportar els seus exemplars, ens informin de les particularitats d’aquests. Per la qual cosa, us demanarem que, abans d’entrar ens ompliu una fitxa amb informació sobre les llavors que aporteu vosaltres en l’intercanvi. Per fer aquesta tasca més efectiva, els voluntaris de l’associació el Trill junt amb alumnes del CFGM de Producció Ecològica de l’Institut d’horticultura i jardineria de Reus, estaran a la vostra disposició per resoldre els dubtes que podeu tenir.

Les llavors presenten un patrimoni genètic que l’home ha tardat milers d’anys en modelar. Des que les llavors comercials han entrat de ple en el món de l’agricultura, aquest patrimoni s’ha vist escapçat quasi en la seva totalitat. Aquesta matinal pretén posar el seu granet de sorra per què les llavors ancestrals que encara sobreviuen, ho continuïn fent.

Programa:

 • 9:00 h Argençola | Caminada Matinals El Trill
  Cal inscripció prèvia gratuïta.
 • 9:30 h Jornada tècnica PATT: Saviesa i experiències de les llavors tradicionals.
 • 10:00 h Esmorzar popular (Preu: 6 €)
 • De 10:00 a 14:00 h: Espai de trobada d’intercanvi de llavors d’Argençola
 • 14:00 h Dinar popular: Paella de verdures (Preu: 10 €). Reserves dinar a: associacioeltrill@gmail.com

Més informació

 

(Visited 191 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *