JORNADA TÈCNICA: la selecció de material vegetal d’aromàtiques

      2 comentaris a JORNADA TÈCNICA: la selecció de material vegetal d’aromàtiques

Solsona 18-05-04 006

La importància de la selecció del material vegetal de plantes aromàtiques i medicinals

Jornada tècnica del Pla Anual de Transferència Tecnològica

Data: 16 de desembre 2015, 9:30-14:00 h

Lloc: Premià de Dalt (Maresme, Barcelona)

Contingut: Les plantes aromàtiques i medicinals es produeixen pel seu contingut en principis actius amb activitat terapèutica pels sectors medicinals i cosmètics, per les seves essències per a perfumeria i aromateràpia, i també pel seu aroma i sabor pel seu ús en condimentació. Per tant és molt important partir d’un material vegetal adequat per a suplir les demandes de qualitat del mercat. També cal tenir en compte la morfologia i fenologia, ja que una varietat homogènia facilitarà el maneig de cultiu, principalment la collita. Tots aquests aspectes s’aconsegueixen a partir d’un procés de domesticació que consisteix en la prospecció de la flora silvestre, la selecció dels quimiotips i ecotips més interessants i la millora d’aquests per aconseguir una varietat comercial. A la jornada s’explicaran aquests conceptes i es donaran consells pràctics per als productors a l’hora de triar el material vegetal més adequat. També es comptarà amb la col·laboració d’un laboratori, que ens explicarà què són els olis essencials quimiotipats, els criteris de qualitat i el seu ús terapèutic.

Programa:

  • 10:00 h. Aspectes rellevants de la selecció de material vegetal pel sector de les plantes aromàtiques i medicinals. A càrrec de:Roser Cristóbal i Cabau, Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
  • 11:30 h. Olis essencials quimiotipats. Importància de les varietats amb característiques químiques. A càrrec de: Yolanda Tur i Rodríguez, tècnica en Dietètica i Nutrició, diplomada en Naturopatia, formació en Fitoteràpia y Ortomolecular. Pranarôm España.
  • 12:30 h. Vivers Riera-Villagrasa, especialistes en subministrament plantes aromàtiques i medicinals. A càrrec de: Jaume Riera i Villagrasa, Vivers Riera-Villagrasa SL

Organitza: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Inscripcions i contacte: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de Tel.: 973 481 752 – A/e: eva.more@ctfc.cat. Persona de Contacte: Sra. Eva Moré

Més informació

 

 

(Visited 135 times, 1 visits today)

2 thoughts on “JORNADA TÈCNICA: la selecció de material vegetal d’aromàtiques

  1. Pingback: Àrea de Productes forestals no fusters, gener 2016 | SAPS QUÈ?

  2. Pingback: Gener 2016 » Blog del CTFC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *