JORNADA TÈCNICA: plantes i petits fruits de muntanya

      No hi ha comentaris a JORNADA TÈCNICA: plantes i petits fruits de muntanya

La producció de plantes i fruits silvestres, una alternativa amb futur

Data: 25 de setembre 2015

Lloc: Sala Valls del Cadí, Hotel Muntanya de Prullans (Cerdanya, Lleida).

Contingut:En el marc de la Diada ARÇ dels Fruits i Herbes Oblidades que té lloc a Prullans de Cerdanya i el Pla d’Acció per a la Biodiversitat del DARP que promou la recuperació, l’ús i la divulgació de les varietats locals per evitar la pèrdua del patrimoni genètic i cultural, s’organitza la jornada sobre l’aprofitament de les plantes i els fruits silvestres.

En aquesta segona edició es presentaran dos estudis fets sobre el conreu de petits fruits a muntanya i sobre la potencialitat dels usos del fruit de la Rosa Canina. També es presentarà una proposta innovadora per als jardins de la comarca amb l’ús d’aquestes espècies vegetals.

En una conjuntura de mercat i de consum favorable, es vol incidir en les produccions locals de fruits i plantes silvestres i així ajudar a diversificar les produccions i incrementar els ingressos de les explotacions agràries de les comarques de muntanya.

Programa:

  • 17.00 h. Inauguració de la Jornada. Sr. Isidre Ribot Casadesús, cap de l’Oficina Comarcal del DARP a La Cerdanya
  • 17.15 h Presentació de l’estudi realitzat pel DARP sobre el conreu de petits fruits a muntanya. Sr. Carles Pons Sarret, enginyer tècnic agrícola de l’Oficina Comarcal del DARP a l’Alt Urgell.
  • 17.50 h Un jardí sostenible, estacional i autòcto. Sr. Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya.
  • 19.00 h Presentació de l’estudi “Sabor a Bosque”. Sra. Roser Cristóbal, responsable del Grup de plantes aromàtiques i medicinals de l’Àrea de productes forestals no fusters del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
  • 20.00 h Cloenda de la Jornada. Il·lm. Sr. Albert Maurell Ribot, alcalde de Prullans.
  • 20.30 h Sopar – Col·loqui sobre els usos culinaris de les plantes i fruits silvestres a càrrec de l’Associació Cuina Pirinenca

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Oficina Comarcal de La Cerdanya (Tel.: 972 88 45 50). També cal confirmar l’assistència al sopar abans del 23 de setembre.

Més informació

(Visited 131 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *