NOTICIA: consulta pública per regular la recol·lecció de llentiscle i bruc

 

 

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, va obrir el dia 15 de març fins al 15 d’abril 2022 una consulta que pretén obtenir aportacions en relació a quins aspectes de la recol·lecció del llentiscle i del bruc es considera que cal incorporar a les normes que regularan l’activitat, per tal d’assegurar la persistència de l’espècie i el manteniment de l’explotació sostenible i respectuosa amb el medi.

Alhora, pretén obtenir aportacions en relació a la millor manera de regular l’activitat dels operadors autoritzats a realitzar l’activitat de recol·lecció i transport dels productes obtinguts i assegurar la traçabilitat de la producció.

Així mateix, es sol·liciten aportacions en relació a la millor manera de proporcionar seguretat jurídica a l’exercici de l’activitat, i d’assegurar els drets dels propietaris dels terrenys forestals on aquesta es desenvolupa.

La iniciativa pretén resoldre el problema de la sobreexplotació del llentiscle i el bruc i té com a objectius els següents:

  • Preservar les poblacions de llentiscle i de bruc i la seva productivitat, capacitat de regeneració, vitalitat i potencial per complir, ara i en el futur, funcions ecològiques, econòmiques i socials significatives, sense ocasionar danys als ecosistemes.
  • Garantir que l’aprofitament del llentiscle i del bruc es faci tot preservant les espècies, els hàbitats i la biodiversitat, donada la importància econòmica, ecològica i social de l’activitat de recol·lecció.
  • Assolir una major protecció Jurídica-social de l’activitat: dotar als propietaris dels terrenys tant públics com privats d’una major cobertura jurídica, establint les condicions per recol·lectar i professionalitzant el sector.
  • Optimitzar la contribució dels boscos i del sector forestal al desenvolupament rural, el creixement i la creació d’ocupació.

Més informació

(Visited 117 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *