JORNADA: Experiències en formació i transferència de producció de plantes aromàtiques i medicinals i petits fruits

Jornada final del projecte FoRuO:

formació i transferència sobre la producción i transformació de plantes aromàticas i medicinals i de petits fruits

Data: 7 d’abril 2022

Lloc: Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, Solsona (Lleida).

Contingut: En aquesta jornada es presentaran els principals resultats obtinguts en el projecte INTERREG POCTEFA FoRuO realitzat entre centres de recerca i entitats de formació professional de Catalunya, Aragó, Arieja i Pirineus Orientals,  i es compartiran altres experiències en formació i/o transferència de coneixements a d’altres regions (Provença-Alps-Costa Blava, Alvèrnia-Roine-Alps, Extremadura i Principat d’Astúries).

Programa:

  • 9:45 h. Presentació del projecte FoRuO, resultats i propostes de futur. A càrrec d’Eva Moré (Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya – CTFC), coordinadora del projecte.
  • 11:00 h. Experiència SEAE: 10 anys formant en el cultiu ecològic de PAM. A càrrec de José Luis Moreno, tècnic de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica/Agroecología – SEAE (Comunitat Valenciana, Espanya) – SESSIÓ EN LÍNIA .
  • 11:30 h. Las formacions en el camp de les PAM a Franca. A càrrec d’Alix Courivaud (Milandou), FranceAgrimer (Provença-Alps-Costa Blava, França) – SESSIÓ EN LÍNIA.
  • 12:00 h. La formació BPREA amb orientació “agricultor-herbolari”, resposta a una demanda de la professió. A càrrec d’Isabelle Gregoire, CFPPA Nyons (Alvèrnia-Roine-Alps, França).
  • 12:30 h. Disseminació i projecció de nous cultius PAM d’origen silvestre al sud-oest de la Península Ibèrica (COOP4PAM). A càrrec de Francisco María Vázquez, coordinador de la Unitat de Biodiversitat Vegetal del centre La Orden de CICYTEX (Extremadura, Espanya).
  • 13:00 h. Activitats de formació, divulgació i transferència sobre petits fruits dutes a terme pel SERIDA. A càrrec de Guillermo García González de Lena, enginyer tècnic agrícola, Àrea d’Experimentació i Demostració Agroforestal del Servicio Regional de Investigación y Desarrollo Agroalimentario del Principado de Asturias – SERIDA (Espanya) – SESSIÓ EN LÍNIA.

La jornada es realitzarà presencialment a les instal·lacions del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, a Solsona (Catalunya), però també tindrà l’opció de seguir-se en línia.

Per la tarda, està previst visitar les parcel·les experimentals del Grup Operatiu Nous escenaris de producció industrial de planta aromàtica i medicinal als sistemes agraris tradicionals de Catalunya – PAMinCAT

La inscripció és gratuïta, però és obligatori enregistrar-se a través d’aquest enllaç

Data límit d’inscripció: 31 de març 2022

Més informació

El proyecto FoRuo ha sido cofinanciado al 65% por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) a través del programa INTERREG V-A España-Francia-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

(Visited 219 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *