NOTÍCIA: creix el consum de plantes medicinals

      1 comentari a NOTÍCIA: creix el consum de plantes medicinals

Segons dades presentades al 7è congrés de la Sociedad Española de Fitoterapia (SEFIT), que va tenir lloc del 18 al 20 d’octubre a Alacant, creix el consum de plantes medicinals per al tractament de diferents patologies, amb més d’un de cada cinc consumidors espanyols que pren aquestes plantes.

Les dones són les que més en fan servir, sobretot les mestresses de casa (27,3%), segons dades del Centro de Investigación sobre la Fitoterapia (INFITO), col·laborador del congrés. Per edat, els que més consumeixen són les persones entre els 50 i 64 anys, ja que cerquen preparats d’origen natural que els permeti un tractament més prolongat i sense efectes secundaris.

 Els principals trastorns tractats amb plantes medicinals són els problemes digestius (44% dels casos), seguits del nerviosisme o insomni (32,6%) i refredats (17,2%). Per les patologies relacionades amb l’aparell digestiu, els preparats farmacèutics més emprats són els elaborats amb carxofa, té verd, garcinia i saragatona de l’India. En el cas dels relacionats amb el sistema nerviós o trastorns de la son, les plantes més emprades són la valeriana, la passiflora i la rosella de Califòrnia.

D’altra banda, quan arriba el fred i augmenten els refredats, és molt comuna la presa d’equinàcia, que fa front a afeccions originades tant per virus com per bactèries  i potencia les defenses de l’organisme, o de pròpolis, que actua com a antisèptic, antiviral i antiinflamatori, essent indicant també per a prevenir i tractar processos infecciosos relacionats amb les vies repiratòries.

 FONT: Mi herbolario digital-127, novembre 2013

(Visited 51 times, 1 visits today)

One thought on “NOTÍCIA: creix el consum de plantes medicinals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *