NOTÍCIA: la superfície de plantes aromàtiques i medicinals arriba a les 500 ha a Catalunya

A finals de novembre 2020, l‘Observatori Forestal de Catalunya va actualitzar les dades de la superfície de cultiu de plantes aromàtiques i medicinals a Catalunya, havent recomptat una producció total de 508,38 ha l’any 2020. L’increment de la producció segueix la tendència alcista dels darrers anys, amb una lleugera desacceleració.

El principal cultiu continua sent el julivert, que ha passat de les 55 ha el 2017 a les 201 ha el 2020. També és destacable el conreu del fonoll, amb 53 h, la menta amb gairebé 45 ha i el coriandre amb 37 ha; tots aquests conreus destinats a la producció d’herba fresca condimentària.

Pel que fa a les herbes aromàtiques seques, durant el 2020 s’han cultivat gairebé 75 ha d’espècies aromàtiques herbàcies i 20 ha d’espècies aromàtiques llenyoses. Per tipus d’espècies, destaca el llúpol amb 23 ha, el safrà amb 20 ha i la tarongina amb 13 ha. A distància segueixen les lavàndules amb només 8,5 ha, havent-se estancat el seu creixement.

S’observa la mateixa tendència alcista amb les “espècies aromàtiques herbàcies” que la observada amb les herbes fresques, havent passat de les 48,5 ha el 2017 a les 74,8 ha el 2020.

En el marc del projecte INTERREG POCTEFA FoRuO, que té per objectiu promoure la formació de la producció de plantes aromàtiques i medicinals a l’àmbit transfronterer, s’han identificat unes 200 empreses productores a Catalunya.

D’aquestes, només n’hi ha 47 empreses inscrites al Directori de productors de plantes aromàtiques i medicinals. Aquest directori permet conèixer què fa cada productor i on estan localitzats els cultius o zones de recol·lecció silvestre. Si hi voleu ser-hi, heu de contactar amb l’Eva Moré (eva.more@ctfc.cat) del Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.

Més informació

(Visited 91 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *