NOTÍCIA: sàlvia i marialluïsa en pinsos per peixos

Un nou estudi liderat per investigadors de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Sant Carles de la Ràpita, ha demostrat les bondats dels extractes de fulla de sàlvia (Salvia officinalis) i marialluïsa (Lippia citriodora) en dietes funcionals per a peixos. Els resultats, que s’han publicat a la revista Aquaculture, «mostren que l’ús de compostos fisicoquímics és una alternativa bona i sostenible per a la indústria aqüícola per al desenvolupament de pinsos funcionals que promoguin la resistència a malalties, el creixement i el benestar general de l’animal », afirma Enric Gisbert, cap de el programa d’Aqüicultura de l’IRTA i líder de l’estudi.

En la investigació han participat els grups AQUA-FISHLAB de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el departament de Biologia Cel·lular i Histologia de la Universitat de Múrcia. A més, ha comptat amb la col·laboració de l’empresa NATAC Biotech de Madrid.

En un assaig nutricional en orada realitzat dins el projecte DIETAplus Estratègies nutricionals per a la millora del rendiment productiu: l’ús de pinsos funcionals en l’aqüicultura finançat en la convocatòria 2017 de la JACUMAR (Junta de Cultius Marins, MAPAMA), s’ha posat de manifest que l’administració durant tres mesos d’un extracte de fulles de sàlvia i marialluïsa al 0,1% en dietes amb un baix contingut en farina de peix (7%), no només millora el creixement i l’eficiència alimentària en l’orada, sinó que aquest additiu promovia la resposta immune innata dels animals.

Font: IRTA, 9/04/2020

Més informació

(Visited 135 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *