VIDEO: En Peter i la Suzette Elmer cultiven plantes medicinals als Pirineus

sajolida OsseraEn Peter i la Suzette són dos catalans vinguts de Suïssa fa més de vint anys. Instal·lats al petit poble pirinenc d’Ossera, a l’Alt Urgell, es dediquen al cultiu de plantes medicinals i aromàtiques, que produeixen, elaboren i comercialitzen.

L’AgroNoms d’aquesta setmana ens mostra com cultiven aquestes plantes en un dels indrets més apartats de la geografia catalana. Rodejats d’altes muntanyes i valls escarpades, aprofiten qualsevol tros de terreny pla, per a conrear vegetals com l’estragó, l’orenga o la tisana.

A més, han adequat una casa per al turisme rural on els visitants no només s’allotgen en un entorn allunyat de les grans ciutats, sinó que també poden participar en les classes que imparteix en Peter sobre el cultiu de plantes medicinals, les seves propietats, el seu assecatge i preparació.
En Peter i la Suzette van arribar a Ossera moguts per una idea que els allunyava de l’habitual estil de vida: volien viure a la muntanya, treballar al camp i criar els seus fills d’una manera més adequada a la seva manera de pensar. Gràcies a gent com ells, molts pobles de muntanya van aconseguir sobreviure al seu progressiu despoblament.

Veure el vídeo

Més informació

FONT: Agronoms, www.ruralcat.net

(Visited 150 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *