FIRA: La Diada Arç de fruits i herbes oblidades està dedicada a les begudes

ARÇ – Diada de fruits i herbes oblidades de Catalunya

Dates: 27 al 29 de setembre 2019

Lloc: Prullans (Cerdanya, Girona).

Programa:

27/9/2019

Jornada PATT – L’elaboració de licors amb fruits i herbes, una oportunitat de negoci

  • 12:10 h. Introducció a la destil·lació d’aiguardents: conceptes bàsics i
    tipus d’aiguardents
  • 12:45 h. Cura i funcionament de l’alambí. Exercici pràctic
  • 15:00 h. Extracció de l’aiguardent, aspectes tècnics i de seguretat. Exercici pràctic
  • 18:00 h. Degustació de melmelades del bosc i infusions a càrrec de Cerdanya EcoResort.
  • 18:30 h. Elaboració de la beguda espirituosa final: rebaixar, macerar i envellir
  • 19:15 h. Degustació d’aiguardents i licors d’herbes.
  • 20:30 h. Sopar – col·loqui. Sobre els usos culinaris de les plantes i fruits silvestres, a càrrec de
    l’Associació Cuina Pirinenca. Preu: 24 €

A càrrec de: Sr. Ernest Morell, Sr. Pau Pujol i Sr. Pau Torra, de La Sobirana Cooperativa

Més informació

28/9/2019

  • 10:00 h. Obertura del recinte firal amb parades alimentàries, de cosmètica, llibres, licors, etc.; del racó de lectura i de la gran exposició de plantes i fruits oblidats.
  • 10:00-13:30 h. Gran quizz dels sentits amb plantes i tallers de manualitats infantils.
  • 10:00-11:30 h. Taller de licors macerats.
  • 16:30-17:30 h. Cata d’infusions de la mà de la sommelier d’infusions de l’Infús, Vicky Mateu. Preu: 1,5 €.
  • 17:45-19:00 h. Taula Rodona participativa. Recull de la tradició oral sobre plantes i fruits que es prenen en tisanes, licors, xarops, etc. Associació de Dones del Món Rural, moderada per l’Àngel bonada.
  • 19:30 h. Conferència de la Confraria de la Ratafia “La sobirania etília, costums i tradicions en la nostra cultura”, amb la intervenció de Carles Servitje, El Torb de Cerdanya.

I més activitats…

29/9/2019

  • 10:00-13:00 h. Obertura de l’exposició de plantes i fruits silvestres.
  • 10:00-12:30 h. Sortida guiada per conèixer els usos i tradicions de les plantes de l’entorn de Prullans. A càrrec d’Àngel Bonada de Taigà, oferta pel Parc Natural Cadí-Moixeró. Preu: 2 €
  • 12:30 h. Degustació de xampanyet de saüc casolà. Preu: 1 €
  • 12:45-13:45. Taller de cuina i degustació del vermut el Bosc de la Cerdanya. Preu: 1 €
  • 13:30-15:30 h. Jornades gastronòmiques de les plantes oblidades. Restaurant Arç del Cerdanya Ecoresort.

Inscripcions: fruitsoblidats@gmail.com

Més informació

 

(Visited 159 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *