Jornada tècnica
HORTICULTURES DE DEMAIN : “Produire autrement, Vendre autrement”
Data: 3 de març 2015
Lloc: Lycée Horticole Terre d’horizon, Romans (Drôme-França)
Contingut: aquesta jornada sorgeix de la necessitat de reposicionament de les empreses en el mercat de l’horticultura en el seu sentit més ample: aromàtiques i medicinals, verdures, floricultura, viverisme ornamental i de fruiters, aquaponia, cultius especialitzats.
Està adreçada a tots els actors dels sectors vegetals i hortícoles: productors, distribuïdors, organismes de desenvolupament, assessors tècnics, ensenyament i associacions.
En el marc de la jornada s’abordaran els temes dels sectors innovadors, els processos adaptats a aquests nous sectors i els circuits de comercialització innovadors. A tal efecte es comptarà amb la presència de productors que duen a terme diferents innovacions, i amb organismes que treballen en diferents projectes pel desenvolupament tècnic i econòmic del sector.
Programa (presentacions relatives a les plantes aromàtiques i medicinals):
9:45-11:45 h Gran debat
Alternatives de producció(taula rodona amb experiència de productors)
- Plantes aromatiques: Stéphanie TENCHON, productrice & transformation en
Drôme des Collines.
Alternatives de venda (circuits innovadors, quins mercats?)
- PPAM & Démarche bio-équitable en production locale : André HYVRIER,
société de transformation – huiles essentielles ELIXENS à Crest dans la Drôme.
14:30 – 15:00 h Fòrum PPAM
- Nouvelles filières en PPAM : cultures possibles. Pierre-Yves MATHONNET, Chambre d’agriculture de la Drôme.
- Rechercher autrement : implication des producteurs dans la recherche. Laurent COUSTON,Innovation en PPAM, ITEIPMAI, Domaine de la Vesc.
- Cultures aromatiques sous serres photo-voltaïques. Raymond MORAND & Joël VIVION, Cruas.
- Service de distillation chez le producteur. Michel MENEUVRIER, SAPAD Distillerie mobile, Le Pouzin.
13:30-17:30 Conferències
- Production & marché de la spiruline : Régis GENEVE, EARL Layat, & Jean Marc ROBIN, Algoa-Spiruline, producteurs de spiruline dans la Drôme & l’Isère
- Valorisation des plantes alpines à usage cosmétique : l’expérience suisse. Claude-Alain CARRON, Station expérimentale du Conthey (Suisse).
DEMONSTRATIONS
- Distillerie mobile SAPAD, Michel MENEUVRIER
I molt més…
Contacte: Olivier Gros, tel 0033 (0)6 13 48 25 60, e-mail: expl.romans@educagri.fr