FIRA: 8è mercat de les espècies i jornada tècnica sobre la farigola

8è Mercat de les espècies. Productes de la terra

Data: 9 de juny 2018

Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)

Contingut: activitats destacades

  • Parades del Mercat: de les 9 del matí fins a les 8 del vespre. Veure Parades. Productors de Farigola, Productes a base de Farigola.
  • Exposició: “Què em portaràs Timó? deia l’avia”, dedicada a les espècies, i en concret al Farigola, el seu paper en la gastronomia i en la salutExposició i tast de productes fets amb farigola.
  • Mostra “Aromes i remeis”: Guarniran tot el poble manats de plantes de totes menes acabades de collir amb rètols identificatius del nom popular, el nom en llatí, i l’explicatiu de les propietats medicinals o culinàries.
  • Activitat per nens: “Vols fer un Bany de Farigola?”. Activitats per nens.
  • Ambientació aromàtica amb difusor d’olis essencials: Gaudirem de l’essència de farigola. A càrrec de Fitomón.
  • Portes obertes: Possibilitat de visitar les instal·lacions dels productors locals al llarg del dia:
    – ECOPLANTER: matí de 9 a 2 del migdia. Hivernacle a la Carretera d’Argençola, km2.
    – JOSEP MESTRE – AGRICULTURA ECOLÒGICA: Benvinguts a Pagès.
  • Tast de Farigola d’Argençola i productes derivats, a càrrec de Marc Talavera Roma – Col·lectiu Eixarcolant / Universitat de Barcelona. Biòleg especialista en etnobotànica. Es tastaran 7-10 aliments a base de farigola. Us animem a participar!
    Lloc: Sala Local Social d’Argençola
    Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic)
    Aportació 5 € (el mateix dia)

Jornada tècnica PATT “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”

Data: 9 de juny 2018, 8:00-14:00 h

Lloc: Església de Sant Llorenç, Argençola

Programa:

  • 8:30 h. Sortida de reconeixement de flora. A càrrec de: Astrid van Ginkel, de Fitomón.
  • 10:30 h. Pausa, infusió de Farigola d’Argençola i galetes d’espècies del Forn de Jorba
  • 11:00 h. Farigola curativa: Thymus vulgaris: el més camaleònic dels olis essencials dins de l´aromateràpia. Evidencia científica de la Farigola. A càrrec de: Enrique Sanz Bascuña, Aromatólogo A.E.A. i Maestro Artesano Perfumista 2014.
  • 12:45 h. Farigola alimentaria: Com introduir les plantes silvestres en la nostra dieta.
    A càrrec de: Pilar Herrera de les Champaneles. Coautora del llibre “La gastronomia dels camins”.
  • 14:00 h. Cloenda.

Inscripció:

– Escola Agrària Tàrrega. Mireia Piñol (Tel.: 973 310 715- A/e: mireia.pinol@gencat.cat )
– Associació El Trill: associacioeltrill@gmail.com
– Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Activitat gratuïta. Esmorzar sortida reconeixement de Flora 5 € (opcional).

Programa jornada

Més informació del mercat

 

 

 

(Visited 209 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *