8è Mercat de les espècies. Productes de la terra
Data: 9 de juny 2018
Lloc: Argençola (Anoia, Barcelona)
Contingut: activitats destacades
- Parades del Mercat: de les 9 del matí fins a les 8 del vespre. Veure Parades. Productors de Farigola, Productes a base de Farigola.
- Exposició: “Què em portaràs Timó? deia l’avia”, dedicada a les espècies, i en concret al Farigola, el seu paper en la gastronomia i en la salutExposició i tast de productes fets amb farigola.
- Mostra “Aromes i remeis”: Guarniran tot el poble manats de plantes de totes menes acabades de collir amb rètols identificatius del nom popular, el nom en llatí, i l’explicatiu de les propietats medicinals o culinàries.
- Activitat per nens: “Vols fer un Bany de Farigola?”. Activitats per nens.
- Ambientació aromàtica amb difusor d’olis essencials: Gaudirem de l’essència de farigola. A càrrec de Fitomón.
- Portes obertes: Possibilitat de visitar les instal·lacions dels productors locals al llarg del dia:
– ECOPLANTER: matí de 9 a 2 del migdia. Hivernacle a la Carretera d’Argençola, km2.
– JOSEP MESTRE – AGRICULTURA ECOLÒGICA: Benvinguts a Pagès. - Tast de Farigola d’Argençola i productes derivats, a càrrec de Marc Talavera Roma – Col·lectiu Eixarcolant / Universitat de Barcelona. Biòleg especialista en etnobotànica. Es tastaran 7-10 aliments a base de farigola. Us animem a participar!
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Inscripció: associacioeltrill@gmail.com (nom, telèfon i correu electrònic)
Aportació 5 € (el mateix dia)
Jornada tècnica PATT “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”
Data: 9 de juny 2018, 8:00-14:00 h
Lloc: Església de Sant Llorenç, Argençola
Programa:
- 8:30 h. Sortida de reconeixement de flora. A càrrec de: Astrid van Ginkel, de Fitomón.
- 10:30 h. Pausa, infusió de Farigola d’Argençola i galetes d’espècies del Forn de Jorba
- 11:00 h. Farigola curativa: Thymus vulgaris: el més camaleònic dels olis essencials dins de l´aromateràpia. Evidencia científica de la Farigola. A càrrec de: Enrique Sanz Bascuña, Aromatólogo A.E.A. i Maestro Artesano Perfumista 2014.
- 12:45 h. Farigola alimentaria: Com introduir les plantes silvestres en la nostra dieta.
A càrrec de: Pilar Herrera de les Champaneles. Coautora del llibre “La gastronomia dels camins”. - 14:00 h. Cloenda.
Inscripció:
– Escola Agrària Tàrrega. Mireia Piñol (Tel.: 973 310 715- A/e: mireia.pinol@gencat.cat )
– Associació El Trill: associacioeltrill@gmail.com
– Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt
Activitat gratuïta. Esmorzar sortida reconeixement de Flora 5 € (opcional).
(Visited 209 times, 1 visits today)