PROJECTE: FoRuo promociona la formació de producció de plantes aromàtiques i medicinals i petits fruits

El projecte europeu INTERREG POCTEFA FoRuo en el que participen entitats de França i Espanya es va aprovar oficialment el passat 22 de juny i crearà un observatori transfronterer i una xarxa de col·laboració formativa sobre producció i transformació de plantes aromàtiques i medicinals i petits fruits, entre les regions participants.

Solsona, 16 de juliol de 2020. El projecte “Formació per promoure noves ocupacions en el sector forestal i rural” (FoRuO) va organitzar del 8 al 10 de juliol a Rivesaltes (Pirineus Orientals, França), un seminari tècnic en el que s’han fet conèixer les activitats que s’han desenvolupat fins al moment, i també s’han presentat els socis i associats a aquest projecte europeu formatiu en producció i transformació de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) i de petits fruits (PF).

Durant aquests dies s’han celebrat diverses reunions i visites, entre d’altres, a l’Établissement Public Local d’Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de Perpignan Roussillon (EPLEFPA-PR), amb l’objectiu d’analitzar conjuntament l’oferta formativa existents i conèixer millor els sistemes de formació emprats pels socis, complementant els tallers amb visites a empreses de la zona.

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) junt amb el Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón (CITA), el Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Ariège-Comminges (CFPPA-AC), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners i l’EPLEFPA-PR, crearan un observatori transfronterer i una xarxa de col·laboració pel desenvolupament de mòduls formatius, amb la finalitat de promoure una nova oferta formativa transfronterera amb certificació professional.

El projecte es duu a terme entre 4 regions: Catalunya i Aragó (Espanya) i Ariège i Pirineus Orientals (Occitània, França), per part de centres de recerca i de formació en competències agrícoles, forestals i d’elaboració de productes, cadascun amb experiència complementària en diferents aspectes de la producció de PAM i PF. Fins al moment no existeix una formació completa i reglada en aquesta temàtiques i aquest projecte permetrà que els professionals puguin accedir a una formació qualificada reconeguda, ampliant les oportunitats laborals de les persones del territori.

La responsable d’aquest projecte al CTFC és l’Eva Moré, especialista del Grup de Plantes Aromàtiques i Medicinals del Programa de Bioeconomia i Governança del CTFC. El projecte té una durada de dos anys i mig i compta amb una pressupost total de 642.172,62 euros, essent 165.572,72€ els corresponents al CTFC.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible i concretament el projecte s’emmarca en l’eix prioritari 5 per reforçar les competències i la inclusió en els territoris, per promoure el potencial endogen, el desenvolupament dels sistemes de formació i les competències de les persones del territori transfronterer amb la finalitat de millorar l’accés al treball.

Més informació sobre el projecte a http://foruo.eu/

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

(Visited 152 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *