ARTICLE: Catalunya és una les les regions amb més interès per la producció de plantes aromàtiques

En el marc del projecte Erasmus+ HERBARTIS “Adult Training of Handicraft Production of Aromatic and Medicinal Plants” a finals del 2015 es van realitzar dos estudis per a conèixer la realitat del sector de les plantes aromàtiques i medicinals (PAMs) a les regions dels països participants: Catalunya a Espanya, Alentejo a Portugal, Provença-Alpes-Costa-Blava a França i el Piemont i Ligúria a Itàlia.

En el primer estudi es van estudiar les especificitats de la professió de productor de PAMs, tot fent una base de dades de legislació de l’àmbit alimentari i de les empreses existents a cada regió. També es realitzar un qüestionari als productors identificats per a saber les seves necessitats en formació. En el segon estudi es van identificar les activitats formatives realitzades a cada zona en els darrers 3 anys.

Espanya és un dels 4 països que recull més aspectes normatius, sobretot pel que fa a aspectes tècnics d’elaboració de productes.

A Catalunya es va identificar uns 98 productors (alguns emprenedors) i 64 empreses que treballen directament amb PAMs. Els productors van indicar que sobretot els interessava rebre formació sobre aspectes pràctics per la producció i la comercialització de productes a base d’herbes.

D’altra banda, Catalunya és la regió on s’han identificat més activitats formatives relacionades amb PAMs el 2015 (51 respecte les 5 a Itàlia i Portugal o 4 a França). El nombre de formacions han anat en increment: 29 el 2013, 42 el 2014 i 51 el 2015.

De les 51 formacions sobre PAMs realitzades el 2015, 25 estaven adreçades a un públic amateur i 26 a professionals. D’aquestes només 7 varen ser formacions reglades, 5 organitzades per universitats i 2 per escoles professionals. De les 51 formacions, 19 eren cursos de varis dies, 14 jornades tècniques, 9 tallers pràctics i 9 sortides botàniques.

Els resultats dels estudis (versió en anglès) es poden trobar aquí:

REPORT: Specificities of Herbal Craft Production profession

REPORT: Existing training on production of herbs

(Visited 104 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *