ARTICLE: la febre del cultiu de llúpol a Catalunya

      2 comentaris a ARTICLE: la febre del cultiu de llúpol a Catalunya

L’any 2010 es va crear el primer Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), fundat per nou microcervesers. Actualment, el nombre de membres ja s’ha triplicat malgrat que encara no agrupa tots els cervesers artesans de casa nostra. Aquest boom, que va començar fa uns deu anys i que segueix a l’alça, ha motivat que comencin a aparèixer les primeres plantacions de llúpol al territori.

El llúpol és un dels quatre ingredients bàsics de la cervesa. Aporta amargor i components aromàtics depenent de la varietat, i també evita que els bacteris puguin fer malbé la cervesa. A Catalunya, el del llúpol és un sector molt jove. Segons dades de la Generalitat, actualment hi ha tot just set hectàrees plantades d’aquest conreu, repartides entre els municipis d’Almacelles (Segrià), Crespià (Pla de l’Estany) i Cassà de la Selva (Gironès).

Article sencer a Emprenem Ara.cat

(Visited 92 times, 1 visits today)

2 thoughts on “ARTICLE: la febre del cultiu de llúpol a Catalunya

 1. Lourdes Subirana

  A Tremp- Pallars Jussà tambe hi ha una plantació de llúpol. . L’article de l’Ara no s’ajusta a la veritat, el periodista no dona informació sino que fa publicitat encoberta.

  Reply
  1. admin Post author

   Bones, envia’ns més informació al respecte. Estarem encantats de fer-ne el ressó que es mereix

   Eva Moré
   Administratora infopam

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *