EMPRESA: nova empenta d’Aromik, productors de PAM al Ripollès

La Maria i l’Àlex són els nous responsables d’Aromik Plantes Aromàtiques. Recentment han pres el relleu a l’Aroa i en Miquel, els anteriors propietaris, que els han traspassat el projecte nascut el 2016, i també el seu compromís i passió per la feina ben feta. Diuen que els han deixat el llistó ben alt, però estan segurs que n’estaran a l’altura, per seguir oferint, amb la mateixa filosofia, plantes medicinals ecològiques, infusions i condiments per a la cuina de gran qualitat, des de Gombrèn, al Ripollès, a 919 m d’altitud.

La passió pel món de les plantes medicinals i aromàtiques forma part de la seva essència. L’Àlex, enginyer agrònom i amb una àmplia experiència en agricultura, diu que sempre ha estat un pagès sense terres, un enamorat del regne vegetal, dels boscos i dels ecosistemes. Interessat per la terra i tot el que l’envolta des de ben petit, ha buscat incansablement la manera de trobar una agricultura conscient i coherent, passant per l’agricultura ecològica, regenerativa i biodinàmica.

Per a la Maria, les plantes medicinals, les seves propietats i l’autogestió de la salut són les protagonistes de la seva vida des de fa anys. Formada en fitoteràpia i aromateràpia, i amb una marca de cosmètica natural i ecològica pròpia, explica que, si cal trobar-la, se l’ha de buscar recol·lectant pels boscos, rellegint llibres de botànica i buscant els beneficis que la naturalesa té per oferir-nos.

Assumir el traspàs d’Aromik els ha implicat canvis en tots els sentits. Diuen que ha estat un pas en ferm cap a una vida molt més coherent amb la seva manera d’entendre el món. Cada dia les feines són d’allò més variades: “hi ha dies que fem llenya per a la caldera de biomassa que utilitzarem per a l’assecador, d’altres en què mimem les plantes, el planter, el compostatge, en què posem a punt el nostre hort. Hi ha dies d’oficina i d’altres en què envasem i etiquetem una a una les nostres infusions. De moment, al projecte hi som nosaltres dos, però l’Aroa i en Miquel ens estan acompanyant en tot el procés, perquè puguem agafar el relleu d’Aromik com cal i oferir la gran qualitat que ells han ofert durant anys”.

Podeu veure l’entrevista completa al fantàstic article que han fet “Taste the Altitude”, plataforma digital per aglutinar aquesta oferta i divulgar les històries, els valors i la feina de les persones que aconsegueixen donar vida a productes singulars en territoris d’altitud, per connectar persones i conscienciar sobre la importància i l’impacte de les nostres accions individuals i eleccions a l’hora de consumir.

Més informació

(Visited 201 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *