NOTICIA: actualitat econòmica del sector de les plantes aromàtiques i medicinals a França

El sector de plantes aromàtiques i aromàtiques (PAM) es va unir als sectors d’horticultura, tabac i llúpol dins del consell especialitzat “Produccions vegetals especials” de FranceAgriMer, organisme del ministeri d’agricultura francès.

El consell va reconèixer una campanya difícil del 2019 per les PAM a França, a causa de les condicions meteorològiques desfavorables que van afectar molt les condicions de producció com les collites. Va assenyalar que el mercat mundial d’olis essencials experimenta un fort alentiment i que el mercat de l’aromateràpia ja no està creixent tan fortament com en els últims anys.

El mercat d’oli essencial de lavandí (Lavandula x hybrida) continua bloquejat, amb preus rècord (al voltant de 34 €/kg) i poques transaccions des de la tardor. D’altra banda, existeixen veritables preocupacions sobre la competència dels productes sintètics o de la lavanda (Lavandula angustifolia) búlgara venuda a baix preu. Així doncs, el mercat d’oli essencial de lavanda s’està alentint amb la caiguda dels preus, l’estancament de la demanda de l’aromateràpia i la forta competència de Bulgària.

D’altra banda, els mercats d’herba seca de PAM es mantenen dinàmics, i la demanda continua sent elevada. El mercat ecològic sembla que avança, descatant els productes amb marques oficials de qualitat i d’origen (Siqo), com ara Herbes de Provence Label Rouge, IGP Thyme de Provence.

Més informació

Font: Herb@lia nº181 març 2020

(Visited 77 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *